Zaharova Zapadu: Niko nije odgovarao za 1999.

Autor:

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova povodom obeležavanja godišnjice od NATO bombardovanja SR Jugoslavije kaže da skoro 20 godina kasnije niko još nije odgovarao zbog "varvarskog" događaja.

2
A- A A+

nato, nato bombardovanje, bombardovanje Foto: Mondo/Mario Milojević

Ona je rekla da niko tim povodom nije zatražio oproštaj i podsetila da je kao povod za bombardovanje poslužio slučaj u Račku gde su Srbi navodno ubili albanske civile, iako je posle utvrđeno da je reč o albanskim borcima i teroristima koji su potom preobučeni u civilnu odeću.

"Niko zbog toga nije odgovarao i niko nije zatražio oproštaj. Izgleda da traženje oprosta nije jača strana NATO-a. Prošlo je skoro 20 godina, a metodika zapadnih kolega i dalje je ostala neizmenjena. Zato postavljam pitanje stručnjacima centra 'Karnegi' — zar je moguće da ste toliki idioti?", rekla je Zaharova na redovnom brifingu za novinare, prenosi "Sputnjik".

Vučić: Srbija koju nisu ubili njihova je kletva!

Ona je dodala i da Zapad sve žrtve bombardovanja 1999. godine naziva kolateralnom štetom i ocenila da je tada ceo svet odlučio da igra tu "krvavu igru". 

"U pitanju je bila propagandna manipulacija SAD i njihovih evropskih saveznika, a takve pristupe možemo videti i danas, pogotovo u svetlu slučaja sa trovanjem bivšeg ruskog obaveštajca Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije u Solsberiju", zaključila je Zaharova.

Povezano

Sve vesti