Tanjug

Nema krivice u slučaju "Novogodišnja jelka"

Autor:

Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu protiv gradskog sekretara za poslove odbrane Darka Glavaša i direktora firme Keep light d.o.o Radovana Đumića.

17
A- A A+
jelka, trg republike, novogodišnja jelka, knez mihailova Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Prijavu je protiv njih podnela inicijativa "Ne davimo Beograd" jer su navodno oštetili gradski budžet u vezi sa nabavkom novogodišnje jelke od 83.000 evra koja je zimus bila postavljena na Trgu Republike u Beogradu.

"Normalno je da želimo najveću jelku"

Portparol tužilaštva Tatjana Sekulić potvrdila je za Tanjug da je krivična prijava odbačena, jer je, kako je navela, utvrđeno da u njihovim radnjama nema elemenata krivićnog dela iz krivične prijave, kao ni nijednog drugog krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti.

Inicijativa je podnela krivičnu prijavu tvrdeći da "cena javne nabavke višestruko prevazilazi stvarnu i realnu vrednost novogodišnje jelke", te da je na taj način oštećen budžet.

Međutim, do realizacije spornog ugovora nije došlo, pošto je na inicijativu bivšeg gradonačelika Siniše Malog raskinut, a Keep light je jelku gradu "poklonio gradu".

Povezano

Sve vesti