Hapšenje zbog muljanja na Naisus Fest 2018

Autor:

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom uhapsili su pet osoba osumnjičenih.

0
A- A A+
hapšenje, lisice Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Uhašeni su osumnjičeni da su malverzacijama prilikom organizovanja festivala "Naisus fest 2018" oštetili gradski budžet za više od 1,85 miliona dinara.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja i pranje novca u saizvršilaštvu uhapšeni su S.Ž. (30), član Komisije za izbor projekata za mlade i koordinator kancelarije za mlade Grada Niša, D.Z. (29) i D.S. (26) odgovorna lica Udruženja Naisus Saund, P.S. (73) odgovorno lice preduzeća PS reklame i V.V. (52) odgovorno lice firme Ti...amo.

Niš: Hapšenje zbog nameštanja nabavke autobusa

Sumnja se da je S.Ž. iskoristivši svoj službeni položaj i ovlašćenje po prethodnom dogovoru sa D.S. i D.Z. za organizatora festivala "Naisus fest 2018", čiji je suinvestitor Grad Niš, predložio predstavnika Udruženja Naisus saund iako je, kako se sumnja, znao da se njihova ponuda zasniva na lažnim fakturama i neistinito prikazanim troškovima.

Na predlog S.Ž. Komisija za izbor projekata za mlade donela je odluku da Udruženje Naisus saund izabere za organizatora festivala na osnovu čega je, po završetku festivala, Udruženju iz budžeta Grada Niša isplaćeno 1.852.830 dinara.

Postoje osnovi sumnje, da su po prethodnom dogovoru, kada je novac legao na račun Udruženja Naisus saund, osumnjičeni po osnovu lažnih faktura sa neistinito prikazanim troškovima, preneli 410.000 dinara na račun preduzeća PS reklame, a na račun firme Ti..amo - 154.600 dinara.

Sumnja se da su potom novac podigli sa računa ovih preduzeća i međusobno ga podelili, dok su ostatak novca sa računa Udruženja Naisus saund preneli na privredne subjekte Chameleon iz Rume, 1.200.000 dinara, dok su na preduzeće Ekspert plan iz Niša preneli 88.230 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Posebnom odeljenju Višeg javnog tužilaštva u Nišu, saopšteno je iz MUP-a.

Povezano

Sve vesti