Mihajlović: CarGo može, ali u skladu s novim zakonom

Autor:

Zabeležen još jedan napad: taksisti napali CarGo vozača na Mostu na Adi

4
A- A A+

cargo, aplikacija Foto: promo/CarGo

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je aplikacija preko koje se pružaju usluge prevoza putnika CarGo dobrodošla u Srbiju, ali da mora da se registruje po Zakonu o prevozu putnika.

Mihajlović je za televiziju Prva rekla da CarGo ne može da bude registrovan po nekom drugom zakonu i da tako praktično nelegalno prevozi putnike.

"Svi su dobrodošli, imamo i aplikaciju Yandex koja funkcioniše, stvar je u tome da morate da se registrujete u skladu sa zakonom o prevozu putnika", rekla je Mihajlović.

Ona je rekla da je, kada se uvode promene te vrste u način prevoza putnika, "normalno da postoje razni lobiji koji se bune".

Podsećamo da je Skupština Srbije pre nekoliko dana usvojila izmene Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, pod koji sad potpada i poslovanje kompanije CarGo. Izmene su usledile nakon brojnih protesta taksista koji smatraju da ova kompanija ne posluje po zakonu.

Iako je direktor ove kompanije Vuk Geberinić najavio da će usvajanjem izmena biti onemogućeno njeno funkcionisanje, CarGo i dalje radi, što je dovelo do još jednog napada na vozača u ovom sistemu.

Taksisti napali vozača CarGo

Kako piše Kurir, dvojica taksista su pre dva dana napala partner-vozača CarGo-a.

"Prelazio sam Most na Adi kada mi je sa desne strane vozilom polako prišao taksista i gledao da li imam uključenu aplikaciju na telefonu. Kada je primetio da imam aplikaciju na telefonu, onda je naglo skrenuo ka meni i prstom mi pretio. Pomislio sam da je provociranje jer znam da su taksisti kivni na nas zbog konkurencije", rekao je vozač Nenad Nedeljković za Kurir.

"On je mene sve vreme gurao uz ivicu mosta, a dole je bila reka i ja sam mogao da poginem! U tom momentu iza mene dolazi drugo taksi vozilo. Jedan taksista me je gurao ka ivici mosta, a drugi se sve više približavao iza mene i uključivao je i isključivao duga svetla."

"On je očigledno želeo da se slupam ili da provalim zaštitnu ogradu i poginem. On se sve vreme smejao pokvareno i cinično. Sve vreme je pretio. 'Kako te nije sramota, divljaku jedan? Vi krvopije. Polomićemo ti i noge i ruke bejzbol palicom. Ovo je upozorenje svima koji nam uzimaju hleb, slomićemo ruke i noge'", izajavio je Nedeljković.

Kompanija CarGo je slučaj prijavila policiji.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicima.

Povezano

Sve vesti