Šariću opet produžili pritvor, sledi žalba

Autor:

Krivično vanpretresno veće Specijalnog suda ponovo je danas donelo (ukinuto) rešenje kojim je Darku Šariću i još trojici okrivljenih za šverc kokaina produžilo pritvor.

0
A- A A+

žica, ograda, zatvor, beg, pobegao Foto: Mondo/Goran Sivački Ilustracija

Apelacioni sud prošle sedmice je ukinuo rešenje kojim je Šariću i ostalima produžen pritvor nakon izricanja presude jer, kako je obrazložio, nisu jasni razlozi zbog kojih je pritvor nužna mera, odnosno što ne može da se zameni blažom merom.

Presuda Šariću: KRIV JE, osuđen na 15 godina! (FOTO)

Tužilaštvo za organizovani kriminal usprotivilo se bilo kojoj blažoj meri od pritvora, jer bi to podrazumevalo da se Šarić i ostali nadalje brane sa slobode, kažu u tom tužilaštvu za Tanjug.

Zbog toga je danas krivično vanpretresno veće Specijalnog suda ponovo donelo rešenje kojim je Šariću i ostalima produžilo pritvor, rekla je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković.

Međutim, i na novo rešenje odbrana ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu, koji treba da donese konačnu odluku o pritvoru.

Šariću odšteta za neosnovani pritvor 103.000 evra

Šarić u pritvoru skoro pet godina.

Prethodno je bio više od četiri godine u bekstvu a predao se nadležnim organima u martu 2014. godine i od tada je u pritvoru.

Nakon ponovljenog suđenja, početkom decembra Šarić je osuđen na maksimalnu kaznu od 15 godina zatvora, kao organizator kriminalne grupe koja je švercovala kokain iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu.

U toku je postupak žalbe.

Povezano

Sve vesti