mondo.rs,Beta

Ministarka apeluje na vozače: Životi su najvažniji

Autor:

Hladno vreme, sneg i led pojačavaju opasnost od udesa, pa nadležni ovih dana upozoravaju učesnike u saobraćaju da budu još oprezniji. Danas je i ministarka Zorana Mihajlović apelovala na građane.

11
A- A A+
evropa, srbija, sneg Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović danas je apelovala na sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni tokom najavljenog ledenog talasa, saopšteno je iz njenog kabineta.

"Nadležne službe, putari i železničari su 24 sata na terenu i činiće sve da se saobraćaj odvija nesmetano i da svi učesnici u saobraćaju budu bezbedni. Zajednički zadatak svih nas, bilo da smo pešaci, vozači automobila, kamiona ili vozači autobusa, je da budemo maksimalno oprezni jer time čuvamo i svoj život i živote drugih", rekla je Mihajlović.

Ona je ocenila da je posebno važno da vozači koji kreću na put to ne čine ako nemaju zimsku opremu, jer time rizikuju i svoj život i živote drugih učesnika u saobraćaju, kao i da vozači brzinu vožnje moraju da prilagode uslovima na putu.

"Svaki trenutak nepažnje može da ugrozi živote dece i da zavije u crno čitave porodice, kao što i dodatan oprez, poštovanje saobraćajnih pravila i umerena brzina mogu da pomognu da se životi sačuvaju", kazala je ministarka.

Danas su se, inače, dogodile dve nesreće - jedna kod Novog Sada, a druga u Čajetini. Poginule su tri osobe. Zato - poslušajte apel nadležnih, sačuvajte svoje i živote drugih ljudi.

Težak udes kod Čajetine, vozač na mestu mrtav

Tragedija kod Novog Sada, ima mrtvih i povređenih!

Povezano

Sve vesti