Kada tražite romantičan, a lagan desert idealan za dvoje, preporučujemo vam ove poširane kruške sa karamel sosom. Odaberite tvrđe kruške kako bi zadržale lep oblik!

Sastojci:

Dve veće kruške

200 grama šećera

250 mililitara belog vina

200 mililitara vode

Ekstrakt vanile

50 mililitara slatke pavlake

Priprema:

Od šećera odmerite 150 grama, i sipajte u šerpu zajedno sa vinom, vodom i ekstraktom vanile. Zagrejte do ključanja, i neka se šećer rastopi. Kruške oljuštite, i secnite im dno tako da možete da ih postavite da stoje uspravno. Položite ih u tečnost za poširanje, tako da ih skroz prekrije, smanjite vatru i krčkajte 40 minuta. Nemojte dirati kruške dok se poširaju da ih ne biste oštetili.

Ostavite kruške da se malo ohlade, a u šerpici zagrejte preostalih 50 grama šećera dok ne potamni. Sklonite sa vatre, dodajte toplu pavlaku, vratite na ringlu i mešajte dok ne dobijete glatki karamel sos. Servirajte kruške dok su još uvek tople, i prelijte ih karamel sosom.

Ovakvi recepti mogu se "doterivati" po potrebi. Kruške bi trebalo da ostanu cele, ali ako više volite manje komade, slobodno ih isecite i odstranite im jezgro. Takođe, možete ih poširati i u crvenom vinu sa malo cimeta.

Ne propustite i vruće pitice sa kruškama, a kakve vi deserte spremate sa ovim voćem, recite nam u komentarima!