Čizkejk sa puterom od kikirikija pravi se za pola sata, veoma je ukusan, ali i vrlo kaloričan. 

Sastojci:

Margarin

300 grama mlevenog keksa

Kafena šolja mleka

Kafena šolja putera od kikirikija

300 grama krem sira

200 grama crne čokolade

Šolja (kafena) i po šećera u prahu 

Priprema: 

Rastopite margarin, pa dodajte keks i pola šolje mleka. Dobro izmešajte i rasporedite po plehu ili kalupu za čizkejk. 

U posudu stavite krem sir, dodajte šolju šećera u prahu, a zatim dodajte istopljenu čokoladu i sve izmešajte. Nalijte preko prvog sloja čizkejka i stavite u frižider da se hladi dok pravite treći sloj kolača.

U posudu sipajte šolju putera od kikirikija, pola šolje šećera u prahu i pola šoljice mleka. Dobro izmešajte ili umutite mikserom, pa nalijte preko ohlađenog drugog sloja. 

Ostavite u frižideru da se ohladi i stegne barem dva sata pre nego što ga poslužite. 

Koji je vaš omiljeni čizkejk?