
Predstavljamo vam recept za zapečenu testeninu idealan za početnike. Ako volite testeninu, naročito lazanje, dopašće vam se ovaj recept jer će ukus biti skoro isti, a nećete morati da ređate sastojke red po red. Savetujemo vam da odaberete manji oblik testenine ili makarona.
Sastojci:
Maslinovo ulje
Jedan luk
Tri čena belog luka
400 grama mlevenog mesa
400 grama sušene testenine
Koncentrat paradajza
Dve konzerve paradajza pelata
Kocka juneće supe
100 grama rendanog tvrdog sira
Sušeni origano
So, biber
Priprema:
Zagrejte dve kašike maslinovog ulja u većoj šerpi. Iseckajte sitno crni i beli luk i propržite na srednjoj vatri. Dodajte meso i usitnite ga varjačom, pržite oko šest minuta uz povremeno mešanje. Ako je potrebno, ocedite masnoću, vratite u šerpu i začinite solju i biberom. Dodajte kašiku koncentrata paradajza, usitnjetni pelat, i kocku supe rastvorenu u 400 mililitara vode. Kada proključa, ubacite suvu testeninu i začinite origanom. Uz povremeno mešanje, kuvajte 10-12 minuta ili dok testenina ne bude al dente.
Prebacite u vatrostalnu posudu, pospite rendanim sirom i zapecite u rerni dok ne porumeni.
Koji je vaš omiljeni recept za pastu? Recite nam u komentarima!