Piletina na francuski način

Autor:

Ovo jelo je hit u restoranima, a zapravo ga možete lako spremiti i kod kuće.

Piletina na francuski način Foto: Guliver/Getty images/iStock/OksanaKlian

Predstavljamo vam laki recept za piletinu na francuski način, mirisnu i ukusnu – ovo jelo klasik je u restoranima širom sveta.

Jednostavno i brzo možete da ga pripremite kod kuće, uz prilog po izboru. Evo i kako!

Sastojci:

Četiri pileća karabataka

Brašno

Dva jaja

Jedan limun

Pola čaše suvog belog vina

200 mililitara pileće supe od kocke

Dve kašike maslaca

Maslinovo ulje

Beli luk

Seckani peršun

So, biber

Priprema:

Karabatake uvaljajte u brašno začinjeno solju i biberom, a zatim u umućeno jaje. Na maslinovom ulju, propržite piletinu po četiri minuta sa svake strane. Izvadite ih na tanjir, a u tiganj dodajte polovinu limuna isečenu na tanke režnjeve i nekoliko čenova belog luka. Oni bi trebalo samo da aromatizuju sos, pa ne morate da ih seckate, izvadite ih na kraju. Propržite dva minuta, zatim zalijte vinom, supom i sokom preostale polovine limuna. Dodajte maslac i kašičicu brašna, dobro promešajte dok se ne rastopi, a zatim vratite piletinu u sos. Poklopite tiganj i pustite da krčka još pet minuta, dok se sos ne zgusne, zatim pospite peršunom i poslužite.

Kako vi spremate piletinu? Recite nam u komentarima!

Tagovi:

Povezano

Sve vesti