Ovo jelo je hit u restoranima, a zapravo ga možete lako spremiti i kod kuće.
Predstavljamo vam laki recept za piletinu na francuski način, mirisnu i ukusnu – ovo jelo klasik je u restoranima širom sveta.
Jednostavno i brzo možete da ga pripremite kod kuće, uz prilog po izboru. Evo i kako!
Sastojci:
Četiri pileća karabataka
Brašno
Dva jaja
Jedan limun
Pola čaše suvog belog vina
200 mililitara pileće supe od kocke
Dve kašike maslaca
Maslinovo ulje
Beli luk
Seckani peršun
So, biber
Priprema:
Karabatake uvaljajte u brašno začinjeno solju i biberom, a zatim u umućeno jaje. Na maslinovom ulju, propržite piletinu po četiri minuta sa svake strane. Izvadite ih na tanjir, a u tiganj dodajte polovinu limuna isečenu na tanke režnjeve i nekoliko čenova belog luka. Oni bi trebalo samo da aromatizuju sos, pa ne morate da ih seckate, izvadite ih na kraju. Propržite dva minuta, zatim zalijte vinom, supom i sokom preostale polovine limuna. Dodajte maslac i kašičicu brašna, dobro promešajte dok se ne rastopi, a zatim vratite piletinu u sos. Poklopite tiganj i pustite da krčka još pet minuta, dok se sos ne zgusne, zatim pospite peršunom i poslužite.
Kako vi spremate piletinu? Recite nam u komentarima!