
Predstavljamo vam recept za egzotičnu pohovanu piletinu, koju ćete propržiti samo nekoliko minuta a onda prepustiti rerni da dovrši posao. Ovaj recept je jednostavan i ne oduzima mnogo vremena, a ukus je zanimljiv i pikantan.
Sastojci:
600 grama pilećeg filea
150 grama kokosovog brašna
100 grama prezli
100 grama brašna
Dva jaja
100 mililitara soka od pomorandže
50 grama meda
Tri kašike senfa
So, biber
Tucana ljuta paprika
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Zagrejte ulje u većem tiganju na srednje jakoj vatri. Piletinu isecite na duge trake, debele oko dva centimetra.
U jednoj činiji pomešajte brašno sa kašičicom soli i malo bibera, u drugoj umutite jaja, a u trećoj izmešajte prezle i kokos.
Piletinu umačite najpre u brašno, zatim u jaje, a onda mešavinu kokosa i prezli. Pržite u tiganju po dva minuta sa svake strane, a zatim prebacite u pleh i pecite još 10-12 minuta.
Za sos, pomešajte sok od pomorandže, med i senf, i dodajte po želji malo ljute paprike. Poslužite toplo.
Imate li vi neki zanimljiv recept za pohovanu piletinu? Recite nam u komentarima!