Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusnu piletinu sa njokama.

Sastojci:

40 grama putera

Kašika maslonovog ulja

Glavica crnog luka, sitno iseckanog

50 grama celera, sitno iseckanog

Dva čena belog luka, sitno iseckana

Timijana po ukusu

500 mililitara neutralne pavlake za kuvanje

400 mililitara pileće supe (iz kocke)

Jedna veća šargarepa, očišćena i sitno iseckana

Šolja spanaća, sitno iseckanog

Oko 600 grama pilećeg belog mesa, iseckanog na kockice

450 grama njoka

So i biber po ukusu

Priprema:

U većoj šerpi zagrejte puter i maslonovo ulje. Dinstajte crni luk, celer i beli luk, dok luk ne počne da poprima zlatnožutu boju, dodajte pileće belo meso i dinstajte dok ne bude gotovo.

Zatim polako dolivajte neutralnu pavlaku i pileću supu, i mešajte dok ne počne da se zgušnjava. Dodajte šargarepu, spanać, pileće meso, timijan, so i biber, njoke i kuvajte dok njoke ne budu gotove. Ako želite ređi sos, dodajte još pileće supe iz kocke.

Služite toplo.