mondo.rs,Tanjug

MUP: Izmišljotiina o legitimisanju učesnika protesta

Autor:

Apsolutna je izmišljotina da su policijski službenici sinoć posle protesta "nasumice legitimisali građane po ulicama zbog lepljenja nalepnica" i "da su policijski automobili preplavili ulice", kaže Milan Stanić.

27
A- A A+


"Već je opštepoznato da prilikom održavanja ovih skupova na ulicama Beograda gotovo i da nema policijskih službenika, u skladu sa našom procenom da na njima neće biti narušavanja javnog reda i mira", istakao je načelnik Policijske uprave za Grad Beograd u saopštenju koje prenosi MUP Srbije.

On je podsetio javnost da policijski službenici, bez obzira šta se organizuje u gradu, moraju obavljati svoje redovne dužnosti.

"Na Trg Nikole Pašića sinoć je upućena redovna policijska patrola po pozivu radnika obezbeđenja Skupštine grada Beograda, koji je prijavio da grupa ljudi lepi neke plakate na njihov objekat", kaže Stanić.

Beograd: Novi protest opozicije

On ističe da su policijski službenici tom prilikom legitimisali Jelenu Anasonović i utvrdili da je reč o političkim aktivnostima učesnika skupa, posle skupa, te su istoj vratili dokumenta i nisu imali nikakvih drugih postupanja prema pomenutim licima, kao ni drugim osobama na drugim lokacijama u Beogradu u vezi sa navedenim aktivnostima.

"Anasonović je, između ostalog, osoba koja redovno prijavljuje pomenuti skup policiji i ona je u razgovoru sa službenicima Policijske stanice Stari grad sinoć navela da nema nikakvih primedbi na postupanje policijskih službenika. Ovom prilikom bih pozvao i nju i sve druge da ukoliko imaju bilo kakvu pritužbu na postupanje policijskih službenika, istu podnesu Policijskoj upravi za grad Beograd, koja će postupiti po Zakonu o policiji", napomenuo je Stanić.

On je, takođe, apelovao na sve učesnike javnih skupova da, prilikom sprovođenja svojih političkih aktivnosti, ne lepe plakate i ostali materijal na policijska vozila i da time ne oštećuju državnu imovinu.

Ranije danas, Savez za Srbiju je saopštio da su učesnici sinoćnjeg protesta u Beogradu legitimisani, "i to samo zbog lepljenja nalepnica".

Povezano

Sve vesti