Tanjug

Novi kalašnjikov "MADE IN INDIA" (VIDEO)

Autor:

U gradu Ameti u indijskoj saveznoj državi Utar Pradeš danas je otvorena fabrika u kojoj će se proizvoditi najnovija verzija legendarne ruske jurišne puške "AK-47", poznatije kao "kalašnjikov".

6
A- A A+

kalašnjikov,ak-203 Foto: Screenshot/Youtube/Warthog Military Defence

List "Tajms od Indija" prenosi da je premijer Narendra Modi na otvaranju poručio da će "'Made in Amethi' AK-203 (indijskim) bezbednosnim snagama omogućiti prednost u borbi protiv terorizma" i izrazio zahvalnost ruskom predsedniku Vladimiru Putinu kojeg je nazvao "prijateljem".

Simbol SSSR Kalašnjikov postao privatna fima

"Siguran sam da će pokretanje novog preduzeća doprineti jačanju odbrambenog potencijala Indije, daljem razvoju naučne i proizvodne baze privrede zemlje i obezbediti stvaranje novih poslova za obučenu radnu snagu", napisao je Putin u telegramu čestitci objavljenom na sajtu Kremlja.

Izvor: Youtube/Biz Tak

Navodi se da je Putin poručio da je "ova fabrika još jedan simbol prijateljstva i saradnje dve zemlje".

Izvor: Youtube/Warthog Military Defence

Fabriku je izgradilo zajedničko rusko-indijsko preduzeće Indo-rašan rajfls prajvat limitid, čiji su suosnivači Ordnans faktori bord iz Indije i Rosoboroneksport i Kalašnjikov grupa, deo ruske državne korporacije Rostek.

Znate li šta je novi "Kalašnjikov"? (VIDEO)

Tass navodi da je najnovija 200. serija "kalašnjikova" zvanično predstavljena ranije ove godine na sajmovima IDEX 2019 u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Aero Indi 2019 u indijskom gradu Bangaloru.

Kalašnjikov pravi – SUPER AUTOMOBIL! (FOTO, VIDEO)

Povezano

Sve vesti