MONDO/Beta

Vesić: Jeste, sprečili smo lepljenje nalepnica u tunelu

Autor:

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić potvrdio je danas da su gradske vlasti nečim premazale zidove Terazijskog tunela i tako sprečile da učesnici protesta "1 od 5 miliona" zalepe nalepnice.

11
A- A A+
saobraćaj beograd vozila autobus terazijski tunel gužva vozači vožnja Foto: Mondo/Goran Sivački

U vezi sa mazanjem tunela, što je izazvalo polemike u janosti jer se sumnja na nekakvo ulje (koje je potencijalno veoma zapaljivo u prometnom tunelu) Vesić nije precizirao na koji način je "sprečavanje lepljenja" izvedeno.

U izjavi novinarima u Skupštini grada Beograda, Vesić je rekao da su gradske vlasti u obavezi da štite grad od "huligana Dragana Đilasa i Vuka Jeremića".

Beograd: Novi protest opozicije, s nalepnicama

"Obavezni smo da čuvamo grad i imovinu i kada god budemo mogli nećemo dozvoliti da se u gradu lepe nalepnice", rekao je Vesić.

On je najavio da će Gradska čistoća uskoro raspisati tender u kojem će biti predviđeno više sredstava za zaštitu od grafita a da će biti uvedena i obaveza da se, nakon uklanjanja grafita, površina premaže antigrafitnom bojom, koja onemogućava crtanje novog grafita ili omogućava njegovo lakše uklanjanje.

Vesić je rekao da će gradske vlasti nastaviti da štite imovinu grada i uputio novinare da pitaju Đilasa da li je štampar tih nalepnica stavio dovoljno lepka.

Napadnuti radnici Gradske čistoće

"Uvek će biti nekih mera da se štiti gradska imovina od huliganstva. Jer i to čišćenje nalepnica isto košta i taj novac ide iz budžeta", rekao je Vesić.

Učesnici protesta saopštili su nakon prethodnog protesta da nije uspela akcija oblepljivanja Terazijskog tunela "nalepnicama sa Vučićevim (neispunjenim) obećanjima" jer je "nešto bi urađeno na zidovima" u unutrašnjosti tunela.

Povezano

Sve vesti