mondo.rs,Tanjug

"Ugljanin da pita Bošnjake da li će da ratuju za njega"

Autor:

Ministar odbrane Aleksandar Vulin poručio je Sulejmanu Ugljaninu povodom inicijative BNV kojom se traži specijalni status Sandžaka da najpre pita Bošnjake da li su spremni da zbog njegove pohlepe uđu u sukobe i ratove.

19
A- A A+
vulin, zakletva, skupština, predsednik srbije, inaguracija, vučić predsednik Foto: Mondo/Stefan Stojanović

  "Neka pita svoje sunarodnike hoće li mu dati svoju decu da ih potroši u svom ludilu. Bošnjaci i Srbi u Raškoj oblasti žive dobro i u miru, brinu ih iste brige, raduju iste stvari, i podjednako ih plaše budale koje kada nisu ministri u Beogradu traže rat za njihovu fotelju", izjavio je Vulin komentarišući inicijativu BNV iza koga stoji Ugljanin.

On je zatražio od tužilaštva da deluje i zaštiti mir i zakon zbog, kako je rekao, Bošnjaka i Srba, zbog sve naše dece.

"Što jedan lud pokvari hiljade mudrih ne mogu da isprave. Delujte silom zakona dok budala ne izazove silu po zakonu, a tada je kasno", poručio je Vulin u saopštenju.

Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV), iza koga stoji Sulejman Ugljanin, pokrenulo je incijativu kojom se predviđa uspostavljanje specijalnog statusa za regiju Sandžak.

Opasne provokacije: Ugljanin pravi "državu Sandžak"!?

Ovim dokumentom, koji su usvojili većnici iz Ugljaninove partije, BNV traži demilitarizaciju ovog regiona i upostavljanje nove policije, kao i prisustvo međunarodnih snaga koje bi vršile kontrolu granice Sandžaka, odnosno Raške oblasti.

Povezano

Sve vesti