MONDO/Tanjug

Nelegalni taksisti "jači" od gradskih inspektora

Autor:

Zbog protesta kolega nije oduzeto vozilo nelegalnom taksisti

24
A- A A+
brankov most, saobraćaj, magla, smog, zagađen vazduh Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Inspektori drumskog saobraćaja u Beogradu doneli su rešenje o privremenom oduzimanju vozila od lica koje nema odobrenje za obavljanje taksi prevoza putnika, a čiji je korisnik, po osnovu lizinga, Cammeo grupa d.o.o. koja takođe nema odobrenje za obavljenje taksi prevoza.

Cammeo, hrvatski taksi prevoznik, u Beogradu

Kako je saopštio beogradski Sekretarijat za inspekcijske poslove, međutim, zbog blokade lokacije kontrole od strane više desetina okupljenih lica koja pod okriljem Cammeo grupa d.o.o. nelegalno obavljaju taksi prevoz putnika, rešenje o oduzimanju vozila nije izvršeno.

Sekretarijat će podneti zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv lica koje nema odobrenje za obavljanje taksi prevoza i utvrditi odgovornost drugih privrednih subjekata i njihovih odgovornih lica, koji su svojim aktivnostima omogućili rad neregistrovanog taksi prevoznika i sprečili inspektore u vršenju službene dužnosti, dodaje se u saopštenju.

Inače, nedavni protesti taksista su organizovani i zbog Cammeo prevoznika.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagramstranicama.

Povezano

Sve vesti