Međunarodni institut za ukus iz Brisela dodelio je nagrade za prvoklasan ukus za pet proizvoda iz Srbije.
Prestižni sertifikat superiornog ukusa ponele srpske suve šljive, namaz od malina, hladno ceđeno ulje od bundeve, sirovi med sa liofilizovanom šljivom u prahu i ajvar.
Potvrda kvaliteta za tradicionalne premijum srpske prehrambene proizvode tako je i ove godine je stigla iz Brisela.
Preko 200 svetskih kuvara i somelijera probali su na manifestaciji u Briselu "na slepo" najraznovrsnije proizvode iz celog sveta.
Srpski ajvar nagradjen u Briselu
Za prvoklasan ukus nagradili su i pet proizvoda srpskih kompanija Agranela iz Valjeva, Real Red Raspberry iz Bečeja, Ecovital iz Bikić Dola, Happy Honey iz Beograda/Kučeva i Strelu iz Leskovca.
Učešće na ovoj manifestaciji i nagrada Međunarodnog instituta za ukus prilika je da se promoviše srpska industrija visokokvalitetne hrane i otvore novi putevi međunarodne saradnje.
Srbi "smućkali" svetski hit - najzdraviji slatkiš
Nagrađeni srpski proizvođači su se predstavili briselskoj publici i na prijemu koji je ogranizovala Ambasada Srbije u Belgiji i Misija Srbije pri EU.