Tanjug

PREDUGO traje: Završetak Koridora 10 na JESEN

Autor:

Istočni krak Koridora 10 je 99 odsto gotov i za 10-15 dana će biti pušten u saobraćaj, dok će čitav put ka Bugarskoj konačno biti potpuno završen i pušten u saobraćaj na jesen, izjavila je danas ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović.

1
A- A A+
autoput, koridor, koridori, koridor 10, grdelica, grdelička klisura Foto: MONDO/P. Vujić

Mihajlović je istakla i da gradnja Koridora 10 predugo traje, da najveće izazove predstavljaju klizišta, problem sa jednim od izvođača, kao i činjenica da kada je projekat pravljen 2007-2008. godine neke kosine nisu ni pretpostavljane.

"Mi smo u ovom procesu puno naučili i čini mi se da nijedan novi projekat, nijedan autoput neće imati nijedan problem koji je imao Koridor 10", rekla je ministarka.

Ministarka se opet PRESELILA na KORIDOR 10! Evo zašto

Ona je takođe istakla veliki značaj pruge Niš - Dimitrovgrad, na koju je Vlada Srbije prošle godine dala garanciju na 264 miliona evra i rekla da su pripremni radovi gotovi, a u četvrtom kvartalu ove godine počinju radovi na elektrifikaciji koji će trajati 2,5 godine.

Kako je skoro duplirana cena Moravskog koridora

Na pitanje o bezbednosti puta, Mihajlović je podsetila da je od trenutka kada je Grdelica puštena tuda prošlo pola miliona automobila i da nije bilo nijednog udesa, i da veruje da će istočni krak takođe znatno smanjiti broj udesa u ovom delu zemlje, kao i zaobilaženje Ibarske magistrale.

Povezano

Sve vesti