• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministarka se opet PRESELILA na KORIDOR 10! Evo zašto

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Ministarka Zorana Mihajlović je, ponovo, svoj kabinet preselila na gradilište, ovoga puta u okolinu Bele Palanke, gde se, kako kaže, nalaze tri kritične tačke koje putari još nisu savladali. Ljuta je i na pojedine izvođače.

Očekujemo da će na jesen moći u potpunosti da se pusti istočni krak Koridora 10, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i dodala da je kabinet izmešten u kamp Koridora u Beloj Palanci kako bi se rešili problemi i završilo sa radovima na još jedan odsto tog kraka.

Mihajlović je na konferenciji za novinare podsetila da je kabinet Ministarstva bio i u Grdeličkoj klisuri gde su uspešno podržali završetak radova.

Ministarka se preselila na Koridor 10: Evo šta kaže

Od celog Istočnog kraka jedan odsto nije završen i tu postoji nekoliko tačaka, kosina, klizišta, na kojima se radi i što čekamo da se završi, suštinski sve drugo je gotovo, ali upravo na tim tačkama postoje problemi”, kazala je Mihajlović.

"Imamo vrlo ozbiljnih izvođača, imamo i probleme sa nekim izvođačima, uostalom zato smo danas i ovde", rekla je ministarka Zorana Mihajlović.

Uništeni putevi biće rehabilitovani

Ministarka je danas izjavila da će svi putevi koji su prilikom izgradnje Koridora 10 uništeni biti rehabilitovani i uređeni."Ti putevi će biti rehabilitovanii uređeni, najveći deo će raditi Koridori Srbije kroz kredit Evropske banke za obnovu i razvoj, što iznosi 50 miliona evra, a što se tiče Puteva Srbije oni su se danas obavezali da će dodatno uložiti oko 600 miliona dinara na rehabilitaciju puteva i to ne samo regionalnih, već i opštinskih", kazala je Mihajlović.

Dodala je i da je kabinet izmešten kako bi se pokazalo građanima šta je sve urađeno, navodeći da su svi mislili da je Grdelica nešto najlepše što smo videli. “Čini mi se da nisu videli Bancarevo”, kazala je.

Prema njenim rečima, Istočni krak Koridora 10 je važan za Srbiju, jer je spaja sa Bugarskom i predstavlja najbržu rutu ka Turskoj, samim tim Bliskom istoku. Kako je kazala, nema važnije stvari od toga da imate dobar autoput, pogotovu kada ste tranzitna država, što Srbija jeste.

Za ovaj kraj ovaj krak znači razvoj, a mislim da se to najbolje vidi na primeru Pirota, šta se to sve dešava u poslednjih par godina u Pirotu i kako se razvija i to zahvaljujući otvaranju deonica Koridora 10”, navela je ministarka.

Podsetila je da nas Istočni krak vezuje sa Bugarskom i najavila da će imati sastanak i sa bugarskim ministrom, na kojem će pričati kada će Bugarska da završi svoj deo autoputa.

“Ta tranzitna ruta koja je najkraća ka Turskoj je nešto što treba da iskoristimo još više i to je praktično zamajac za naš razvoj, za razvoj Srbije kao tranzitne zemlje”, kazala je Mihajlović.

Istakla je da za saobraćaj neće biti pušten ni jedan metar autoputa dok ne bude u potpunosti bezbedan. “

Mi danas jesmo ponosni na to što je kroz Grdelicu do sada prošlo pola miliona vozila, prolaziće i ovde, biće to dobar autoput koji ćemo na jesen pustiti”, kazala je i dodala da je Koridor 10 ogroman nauk za građenje svih sledećih puteva.

OVE GODINE 400 KILOMETARA NOVIH PUTEVA

Ministarka je izjavila i da će i Srbiji će ove godine početi izgradnja nekoliko novih autoputeva u dužini od 400 kilometara,

Mihajlović je u Beloj Palanci kazala da se očekuje dalje završetak podzakonskih akata vezanih za Moravski koridor, kao i da je za Sremsku Raču - Kuzmin sve spremno.

"Kamp je napravljen od strane izvođača, radovi treba da počnu na leto, a u septembru će ih posetiti predsednici i Srbije i BiH i Turske", kazala je Mihajlović i dodala da se očekuje odobravanje kredita od Azerbejdžana vezano za deonicu brze saobraćajnice Šabac - Loznica.

Milijarda za popravku puteva u Podunavskom okrugu

Navodeći da se sledće godine očekuje početak radova na autoputu Niš - Pločnik, Mihajlović je kazala da sve to za Srbiju predstavlja još jedan korak ka boljoj poslovnoj klimi i boljem privrednom razvoju.

Komentari 11

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

S10

1% ??? Cirkus za zatucane

❗❕❗

Ide žena na more...i ovo joj je idealna prilika da kao negde nestane..kao negde je na terenu...spava negde u šumi na nepoznatoj lokaciji...danas se slikala 5 puta u različitim kombacijama...sutra negde u Grčkoj na plaži,troši svoje milione..i izbacuje po koju fotku kako obilazi koridore.

Pripyat

Е стварно смо економски тигар! Или скривени змај?

special image