Sindikat "Novosti" pita ko je vlasnik?

Predsednica Sindikata novinara "Novosti" Dragana Čabarkapa zatražila je danas da se razjasni da li je vlasnik "Farmakoma" Miroslav Bogićević preuzeo većinski paket akcija kompanije "Novosti" i, ako jeste, od koga i kako.

0
A- A A+

Čabarkapa je, u izjavi dostavljenoj medijima, izrazila zadovoljstvo tog sindikata jer je rasvetljena kupovina 50 odsto udela u listu "Politika", ali i ocenila da se slučaj "Novosti", iz nekih raloga, "zamagljuje i gura u drugi plan".

Ona je podsetila da su četiri sindikata "Politike" i Sindikat novinara "Novosti" prošlog meseca zatražili od Vlade Srbije da u najkraćem roku saopšti ko su stvarni vlasnici ovih novinski kuća.

"Novosti" se, istakla je Čabarkapa, na spisku 24 sporne privatizacije ne nalaze zbog eventualnih transakcija u bliskoj prošlosti, već zbog promene vlasničke strukture iz avgusta 2006. godine, o kojoj postoji iscrpan izveštaj Saveta za borbu protiv korupcije.

"S tim u vezi, podsećam i na obavezu vlade da razmotri izveštaj svog Saveta iz septembra prošle godine o sveukupnom stanju medija u Srbiji", poručila je Čabarkapa.

(Tanjug)

Sve vesti