• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fantastični Kanađani na Festivalu igre

Izvor mondo.rs

Veliki kanadski balet iz Montreala oduševio je punu salu Centra "Sava" u petak uveče.

Celovečernji komad "Minus jedan" Ohada Naharina izveden je u petak u punoj sali Centra "Sava", a publika je burnim ovacijama pozdravila fantastičnu, zabavnu i inspirativnu predstavu.

Više od 30 igrača dočaravalo je raznolike scene, igrali su na stolicama, pevali, skidali se, izvodili romantične duete, zahtevne scene svojevrsnih preobraženja, a kulminacija je nastala kada su izveli iz publike desetak ljudi i odigrali sa njima latino ples!

Veliki kanadski balet pokazao je zašto važi za trupu koja ima jedne od najboljih igrača na svetu, pošto su pojedinačno, ali i kao grupa, bili tehnički sjajni, ekspresivni i neverovatno energični.

Minus one
Izvor: YouTube

Svako od njih je, u solo deonicama, ispričao svoju "istoriju", odnosno zašto i kako je došlo do toga da se bavi plesom. Bilo je potresnih priča, jedna igračica rekla je da je povređena u saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginula njena sestra, i da je nakon dve godine u kolicima želela da prohoda, a zatim i zaigra. Jednom mladiću lekari su, zbog loših bubrega, rekli da mora što više da se znoji pa je odabrao ples, a najviše je publiku zabavio jedan koji je "isfalširao" tekst pesme i onda rekao - "ja popijem dva piva pred izlazak na scenu i super mi je".

Umetnički direktor trupe je Gradimir Pankov (76), koji je svojevremeno nastupao sa svim značajnim trupama scene nekadašnje Jugoslavije, a kojem je sinoć uručena nagrada za životno delo Festivala.

U iskrenoj igri lepog pokreta, još iskrenijim ispovestima i pričama koje ni u jednom trenutku nisu prešle u patetiku, igrači i publika su uživali skoro sat i po vremena, i na kraju se Centar "Sava" tresao od aplauza.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jelena

Fantasticno. Mada sam jos uvek pod utiskom Akrama Kana, neponovljivog,nadrealnog.

SERIJE