• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izložba erotske fotografije u galeriji New Moment

Izvor mondo.rs

25 orignialnih grafika najpoznatijih svetskih erotskih fotografa, biće predstavljeno beogradskoj publici od 23. septembra do 23. oktobra 2014. godine.

 Izložba će se najviše ticati fotografija Helmuta Njutona, a sada već kultne njegove erotske fotografije proslavljaju koncept života kao performansa u kome seks i nasilje prevode seksualnost iz oblasti emocija i ljubavi u obezličeno polje ukusa i stila.

Pored Njutonovih uzbudljivih dela, izložba prikazuje i fotografije koje potpisuju Sem Tejlor Vuds u čijem prikazu tela vidimo poigravanje sa statikom, geometrijom, ravnotežom i gravitacijom, Nobujoši Araki koji naglašava razotkrivenost postavljajući boju kao simbol Erosa, a čin fotografisanja je prepun emocija poput seksualnog čina.

Primarnost estetskog snažno je prisutna u predstavi fizičke intimnosti koju nam daje Greg Gorman. Nadrealisti poput Mana Raja posvetili su posebno značajnu pažnju erotskoj fotografiji, dok kontrasti crnog i belog i upotreba svetla i senke unose neophodno uzbuđenje i dodatno „dramatizuju“ prizor, makar samo sastavljen od fragmentisanog tela žene, kako ih vide Žanlup Sief i Ralf Gibson.

Od sredine 70-ih godina liberalizacijom celokupnog društva javlja se i muška erotska fotografija kao i queer fotografija koja sadrži i izrazito politički karakter, a koju na ovoj izložbi možete videti kroz objektiv Nan Goldin.

Savremena erotska fotografija, baš kao i ona od pre 150 godina, klasifikuje svoje subjetke kroz prepoznatljive modele popularne kulture varirajući njihove imidže sa stereotipiziranim rodnim ulogama žena i na taj način gradi fantaziju na osnovama socijalne stvarnosti.

 Helmut Njuton (1920-2004) je bio nemački umetnički fotograf koji je svetsku slavu stekao 1970. radeći za francuski "Vogue". Svoje umetničko obrazovanje počeo je u berlinskom ateljeu slavne modne fotografkinje Elsi Simon kada mu je bilo samo 16 godina, sa željom da postane paparaco fotograf.

Stvarajući zavodljive, glamurozne i šokantne fotografije svojih prelepih i neponovljivih modela stao je u red najvećih modnih fotografa 20. veka.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE