• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koridor 11: Ministarka helikopterom traži radnike

Gradnja deonice autoputa na Koridoru 11 od Ljiga do Preljine, koju radi azerbejdžanska firma, odvija se po planu, dok na deonici srpskih firmi od Uba do Lajkovca danas ponovo nije bilo radnika, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva.

To je lično utvrdila ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović, prilikom nenajavljene posete gradilištima helikopterom.

"Gradnja deonice od LJiga do Preljine na kojoj je angažovana azerbejdžanska firma Azvirt sa domaćim podizvođačima, odvija se po planu i ona će biti završena, kao što je i najavljeno, najkasnije u avgustu 2016", rekla je ministarka.

Mihajlovićeva je nakon posete gradilištima na Koridoru 11 kostatovala da ponovo nema radnika i mašina na deonici od Uba do Lajkovca, gde su angažovane domaće firme Planum i Putevi Užice.

"Ministarstvo je prošle nedelje poslalo upozorenje da će aktivirati garancije i rekla bih da je to poslednje upozorenje pred isključenje izvođača iz tog posla, pošto sve ukazuje da deonica neće biti završena do 30. novembra 2014", rekla je Mihajlović.

Ona je ukazala da nijedan novi aneks ugovora neće biti potpisan i dodala da joj se čini da se na toj deonici samo "gubi vreme i novac" i da izvođači ne mogu da je završe uprkos tome što je duga svega 12,5 kilometara.

"S druge strane, na deonici od Ljiga do Preljine, koja je duga 40,4 kilometara, radi se punom parom, sedam dana u nedelji i po predviđenoj dinamici. Ta deonica spada u jednu od najtežih po broju mostova i tunela, a gradi se po planu", rekla je Mihajlovićeva.

Dodala je da je na taoj deonici predviđena gradnja ukupno 70 mostova, od kojih je 39 već završeno.

Mihajlovićeva je najavila formiranje radne grupe za rešavanje određenih problema koje Azvirt ima zbog nepredviđenih radova.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije rekla je i da je očekivala više mašina na deonicama Obrenovac-Ub i Lajkovac-Ljig gde je kineski izvođač Šandong hajspid group započeo pripremne radove.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nemanja

Nece ministarko niko da radi dzabe!!! Probajte da ne placate strancima kao sto ne placate Puteve iz Uzica, pa cemo da vidimo da li ce raditi! Putevima se toliko duguje, da me cudi kako uopste funkcionisu.

gagoljub

To je zato sto za strane firme uvek ima novca i subvencija, a domacim firmama se placa dve godine nakon zavrsetka posla

dalabu

Ma nemoguce..mi imamo veliki potencijal....samo pogledajte koliko KM auto puteva smo napravili...mi smo najbolji ...sa bivsim i sadasnjim vodjama Puteva Srbije nema nam ravnih... da budemo malo ozbiljni...bruka........ kad bi neko tvorza zaglavio mozda bi se i probudili...

special image