• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve ono što (ni)ste znali o Sereni Vilijams

 Mirjana Šegan
Autor Mirjana Šegan

Ona je najbolja na svetu, osvojila je sve što se može osvojiti u karijeri, ali i sa pune 33 godine i dalje joj ne manjka motiva i i još uvek "seje strah" na terenu.

Serena Vilijams profesionalno je počela da se bavi tenisom 1995. godine sa samo 14 godina, a već 1997. napravila je senzaciju, nakon čega je njena karijera krenula uzlaznim tokom.

Ona je kao 304. igračica sveta na turniru u Čikagu prvo savladala Meri Pirs, tada sedmu sa WTA liste, a zatim i četvrtu igračicu Moniku Seleš, i postala najslabije plasirana teniserka koja je uzela dva "skalpa" igračicama iz top 10. Godinu je završila na 99. mestu.

Serena se 8. jula 2002. prvi put domogla prvog mesta na WTA listi, a zatim u još pet navrata vraćala na tu poziciju, koju i sada čuva. Ukupno je na čelu WTA liste 213 nedelja, što je svrstava na četvrto mesto večne liste teniserki koje su najduže boravile na vrhu. Pre nje samu su Nemica Štefi Graf (377 nedelja), Martina Navratilova (332) i Kris Evert, koja je bila na prvom mestu 260 sedmica.

Serena, koju mnogi smatraju najuspešnijom teniserkom sveta svih vremena, nekoliko puta bila je u žiži javnosti zbog ispada na terenu. Najveći skandal napravila je u finalu US Opena 2009. kada je javno pretila linijskom sudiji koja joj je dosudila prestup na drugi servis. Amerikanka je tada prišla omalenoj gospođi i rekla da će joj "nabiti lopticu u grlo".

Nedavno je na završnom turniru sezone u Singapuru, na kojem je osvojila titulu, u meču protiv karoline Voznijacki "olupala" reket tako da od njega nije ništa ostalo, dok su svi prisutni bez glasa posmatrali taj ispad gorostasne Serene.

Serena lupa reket
Izvor: YouTube

O njenom ljubavnom životu malo se zna. Spekuliše se da je u vezi sa svojim trenerom Patrikom Muratogluom, a njih dvoje povremeno se zajedno pojavljuju i na velikim događajima.

Komentari 11

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

građanin Cane

Opasno kobilče, nema šta...!

BK

Sažeto nema šta !

Kovač

Ima si*u - da otkuješ kosu.

Najnovije

Kolumnisti