• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prigovor banci odnesite na haubi, starim vratima

Izvor mondo.rs

Udruženje bankarskih klijenata Efektiva pokrenulo je neobičnu akciju podnošenja prigovora bankama. Umesto "papirni" prigovori će biti "malo kabastiji"!

Uzimajući u obzir bezobzirno i bahato ponašanje pojedinih banaka, koje svojim korisnicima čak ni plan otplate ne žele da uruče, a o konkretnim rešenjima za CHF kredite da ne pričamo, pokrećemo akciju pisanja prigovora bankama zbog neadekvatnih rešenja za problem CHF kredita, objavljeno je na vebsajtu udruženja.

Protest zbog franka u Skupštini

Predstavnici Efektiva su prisustvovali današnjoj sednici Skupštine gde je na razmatranju bio pokušaj uvrštavanja u Dnevni red glasanje o zakonima koji se tiču olakšica za kreditne dužnike u švajcarskim francima. Nakon obrazlaganja problema sa kojima se svakodnevno suočava 21.000 porodica u Srbiji, poslanici nisu hteli da glasaju za ove zakone, čime su zadužene građene ostavili na milost i nemilost bankama, kađu iz udruženja. Predstavnici Udruženja Efektiva su jasno iskazali svoje negodovanje ironičnim aplaudiranjem nakon čega su razvili transparent na kome je pisalo "Radite za narod, a ne za strane banke!", posle čega su izbačeni iz Skupštine.

Zakonom o zaštiti korisnika finansijskih usluga (dalje Zakon) je predviđeno da korisnik kredita ima pravo na prigovor u pismenoj formi, na koji banka mora odgovoriti u roku od 15 dana. U slučaju da banka ne odgovori u propisanom roku, ili ne dostavi određene dokaze koji se od nje traže, NBS je po ovom Zakonu može kazniti novčano u iznosu od 100.000 dinara.

Zakonom nije definisano da pisani prigovor mora biti u papirnom obliku, tj na čemu taj prigovor može ili mora biti napisan. U skladu sa tim, pozivamo korisnike kredita da spreme podlogu za pisanje prigovora a mi ćemo dati matricu. Poželjno je da podloga puta što “kabastija”, što veća, kako bi prigovor mogao da stane na nju. Šta će biti podloga za pisanje prigovora to određuje samo mašta.

Neki od predloga su: stara sobna vrata, hauba havarisanog automobila, daska-fosna od 6 metara, cigla (ako na jednoj nije moguće napisati ceo prigovor, onda više cigli, kao mozaik), veliki kartoni, velika platna, kamen (dovoljne veličine da može da prođe kroz vrata banke) itd…

Ako banka ne prihvati prigovor, ili na njega ne odgovori, sledi obraćanje NBS na istoj podlozi i kazna banci od 100.000 din, podseća Efektiva.

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

GORAN

SAMO NAPRED, IMATE PUNU PODRSKU NARODA, PUNOM PAROM NAPRED PROTIV ZELENASA...!!!!!

anes

Će dođu izbori...

koča

Bravo. Ovo će baš biti od pomoći. Je li ovi iz Efektive kasno primaju platu za ovakve besmislene nebulozne? Radim svaki dan posao od koga zavise životi a sigurno primam duplo manje od ovih

special image