• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bravo Jovana!

Izvor mondo.rs

Mlada violinistkinja Jovana Savić, humanitarnim koncertom prikupila novčanu pomoć za druge dve talentovane devojčice.

 Devojčica koja je svirala u Knez Mihailovoj kako bi prikupila novac za novu violinu, pomogla talentovanim "koleginicama" na svom prvom solističkom, ujedno i humanitarnom koncertom, koji je održan u Dečijem kulturnom centru.

Veliki broj gradskih funkcionera i javnih ličnosti podržali su akciju menadžera Grada Beograda Gorana Vesića i došli na koncert Jovane Savić, koji je održan samo mesec dana nakon što je objavljena vest o devojčici koja svira za novu violinu.

Menadžer Grada Beograda je podsetio na koncertu da je slučajno video vest da Jovana svira u Knez Mihailovoj da bi prikupila sredstva za svoj novi instrument, posle čega je, "instinktivno reagovao i pozvao nekoliko kompanija i zamolio ih da pomognu mladoj violinistkinji".

"Jovana je predložila da se sredstva od prodaje karata usmere za pomoć nekim drugim talentovanim violinistkinjama kojima je on neophodan. Tada smo u saradnji sa Leontinom Vukomanović našli devojčice Kristinu Marušić i Aniku Goldner, koje su od 250 violinistkinja iz celog sveta izabrane među njih 15 da pohađaju letnju školu 'Musica Mundi' u Belgiji. Tako da danas od Jeleninog humanitarnog koncerta prikupljamo 2.400 evra, koliko je neophodno da se plati avionska karta i boravak za te dve devojčice u letnjoj školi", rekao je Vesić, koji za školovanje Jelene Savić u Muzičkoj školi "Mokranjac” odvaja i deo plate.

knez
Izvor: YouTube


On je posebno zahvalio kompaniji "Eurosalon fabrika”, koja je donirala sredstva za Jeleninu novu violinu, kao i svim dobrim ljudima koji su danas došli i podržali svojim prilozima mlade talente Beograda i Srbije, ali i istakao da se ovaj problem ubuduće mora rešavati sistemski.

"Tim povodom će Grad Beograd osnovati Fond za mlade talente, koji bi krenuo sa radom 1. januara 2016. godine, i u koji će novac, pored Grada, uplaćivati i privatne kompanije i pojedinci, a iz koga će se jednom godišnje putem konkursa pomagati mladi talenti u njihovom usavršavanju. Na taj način, makar delimično pomažemo talentovanoj deci".

Ovu akciju su podržali i predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević, zamenica gradskog parlamenta Andreja Radulović, šef Odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada Aleksandar Jovičić, članica Gradskog veća Mirjana Milutinović, gradski sekretar za kulturu Vladan Vukosavljević, sekretar za sport i omladinu Slavko Gak i sekretarka za inspekcijske poslove Zagorka Panić.

Takođe, humanitarni koncert su podržali i direktorka Zavoda za spomenike kulture grada Beograda Nela Mićović, direktori JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” Svetozar Veselinović, „Zelenila – Beograd” Slobodan Stanojević, „Gradske čistoće” Miroslav Bogdanović i „Gradskih pijaca” Ivan Sočo, kao i direktor Direkcije za građevinsko zemljište grada Beograda Branislav Popović. Akciju je podržala i direktorka Službe za informisanje grada Beograda Mirjana Pavičić, direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić, predstavnici „Parking servisa”.

Humanitarnoj akciji se priključio i veliki broj javnih ličnosti poput proslavljenog košarkaša i zamenika predsednika KSS Dejana Tomaševića, glumca Svetozara Goncića, koji obavlja funkciju upravnika Ustanove kulture „Vuk Karadžić”, estradna umetnica Tijana Dapčević i Leontina Vukomanović iz Dečijeg kulturnog centra.







Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Beograd

Svaka čast za Jovanu!

SERIJE