• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi most za Zaječar

Izvor MONDO/Agencije

Ministarka Zorana Mihajlović otvorila je novoizgrađeni most u Zaječaru, u naselju Kotlujevac, koji povezuje to naselje sa centralnim delom grada.

  "Onako kako smo obećali tako smo i uradili, most je završen do Vidovdana. Držimo se rokova i kvaliteta, što je veoma važno. Žaječar sada ima novi i bezbedan most", rekla je Mihajlović.

Ona je istakla da se danas u Srbiji gradi deset puta više i poručila da rad, marljivost i poštovanje rokova i obećanja jeste ono što pokazuje kako u ovoj zemlji može da se radi.

Novi most na Crnom Timoku je značajan, jer spaja dva dela grada, što omogućava bezbedan i povećan protok saobraćaja, zamenio je stari most koji je napravljen pre oko 70 godina.

Most je projektovan na novi način, odnosno bez stubova u vodi, dugačak je 68 metara i ima obalne pilone visine 6,4 metra.

Na mostu je kolovoz širok sedam metara, a napravljene su i dve pešačke staze.

Reč je o modernom mostu, koji je napravljen od prenapregnutog betona.

Zaječar je finansirao radove u vrednosti od 137 miliona dinara.

"Mislim da su naredna dva dana praznik za Srbiju i Zaječar. Sutra ćemo širom Srbije slaviti Vidovdan, a u žaječaru je danas "mostovdan" zbog toga što se reč drži i onako kako smo obećali tako smo i uradili", poručila je Mihajlović.

ZAJEČAR POSTAJE REGIONALNI ZDRAVSTVENI CENTAR

Predsednik Skupštine grada Zaječara Saša Mirković izjavio je danas da taj grad postaje regionalni centar za lečenje pacijenata iz ovog dela Srbije i obećao dalju pomoć zdravstvenom centru.

On je tokom obilaska novog internog odeljenja i odeljenja invazivne kardiologije u Zdravstvenom centru Zaječar rekao da upravo zahvaljući ovim novim odeljenjima Zaječar postaje regionalni zdravstveni centar.

"Osposobljavanje invazivne kardiologije i pejsmejker centra je izuzetno važno za lečenje zaječaraca ali i ljudi sa ovog regiona", poručio je Mirković, a navodi se na sajtu grada Zaječara.

Novo interno odeljenje pruža maksimalni komfor pacijentima, potpunu dijagnostiku i najsavremeniju opremu.

Od ukupnog broja hospitalizacija bolnice 25 odsto pripada internom odeljenju, koje sadrži 57 ležaja od toga 6 ležaja u koronarnoj jedinici, 8 u okviru poluintenzivne nege, 36 odeljenskih i 7 u okviru dnevne onkološke bolnice.

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

coa

Lepo vas je narod docekao jos malo i pocinje kraj vase price

malo samo

Stubovi, ti koji su stari 70 i vise godina, bas zbog tog 'loseg' kvaliteta su i dalje u vodi. Nisu kukavci mogli nikako da ih sruse. Vi sad imate viseci most na stubovima, suzeno korito, gradjane (polovina grada) koja ide 4 km duze, vec skoro godinu dana.

aleksandar

Hahaha, ako moze jedna slika sa mosta? Most nije gotov, a Zajecarci ih za malo nisu lincovali na otvaranju, pobegli su iz Zajecara punim gasom! Ne znam samo dokle ce da mazu ljudima oci?!

special image