• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi Sad - kampanja za Evropsku prestonicu kulture

Izvor mondo.rs

Novi Sad se nada da će 2021. godine dobiti titulu "Evropske prestonice kulture". Predstavljena aplikacija za zvaničnu kandidaturu. Gradonačelnik Miloš Vučević: "Po mnogim parametrima, Novi Sad je najbolje mesto za život u Srbiji".

Novi Sad - Evropska prestonica kulture 2021. godine.

Lepo zvuči, zar ne?

Da to nije samo želja na papiru, već ozbiljna namera vlasti u vojvođanskoj prestonici govori i današnja konferencija za novinare gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića na kojoj je predstavljen sadržaj aplikacije za zvaničnu kandidaturu za tu titulu.

"Zajedno i jedinstveno nastupamo u svim naporima da naš grad, Novi Sad postane Evropska prestonica kulture 2021. U taj proces uključene su sve institucije, javni sektor, nevladin sektor i različiti nivoi vlasti, kako bi se na najbolji način promovisala kulturu Novog Sada. Kao moderan, srednjeevropski grad, grad vrednih i pristojih ljudi, grad sa manirima, grad sa budućnošću, Novi Sad ima šta da ponudi drugima", rekao je Vučević.



On je istakao da je "po mnogim merilima Novi Sad najbolji grad u zemlji za život i jedna od najboljih turističkih destinacija u ovom delu Evrope koja konstantno beleži povećanje broja domaćih i stranih gostiju".

"Svake godine nam raste natalitet, priliv stanovništva, a pored toga što smo i studentski grad, posedujemo jedinstveni duh, energiju i šarm. Ja sam ubeđen da će i reberendiranje grada, odnosno ustoličenje pravog imidža Novog Sada, kao odličnog kandidata za EPK 2021. i kandidata za Omladinsku prestonicu Evrope 2018. godine, uticati i na promociju cele zemlje i regiona. Optimista sam i ponosan sam na moj tim i na činjenicu da smo ceo ovaj proces kandidature rasteretili od dnevne politike i uključili nevladin sektor, stručne ljude iz svih sfera", rekao je novosadski gradonačelnik.

Aplikacija, odnosno kandidatura će zvanično biti predata 23. oktobra, na dan obeležavanja 71 godine od oslobođenja grada.

Predsednik Organizacionog odbora za realizaciju inicijative za kandidaturu Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. Nemanja Milenković, rekao je da bi dobijanje dve prestižne titule - Omladinska prestonica Evrope 2018. i Evropska prestonica kulture 2021, na čemu se aktivno radi, za Novi Sad značilo da ponovo bude ono što on i zaslužuje.

"Verujem da Novi Sad neformalno i jeste prestonica kulture, kao i omladinska prestonica Evrope, a očekujem da to i formalno potvrdimo. U ovom svojevrsnom takmičenju, treba da se borimo i pobedimo. Pokrenuli smo brojne procese u omladinskim organizacijama i kulturnoj politici Grada, a kroz te dve priče možemo još mnogo toga da uradimo za naš grad", rekao je Milenković.

Šef tima zadužen za aplikaciju projekta Novi Sad 2021. Momčilo Bajac predstavio je aplikaciju i istakao da je stručni tim vizuju grada predstavio u četiri kulturne ture kroz Novi Sad - Bastion kreativnosti, Youth Kreativpolis, Dunavski bluz i Vojvodina na dlanu.

Na taj način će biti omogućeno da uz pomoć savremenih informacionih tehnologija posetiocima bude predstavljena avantura kroz Novi Sad kako bi sami stvorili sopstvenu sliku o gradu.

On je uputio sve zainteresovane na dva internet portala www.kulttura.rs i www.novisad2021.rs


Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nevenka Mitreski

O jeste divno, predivan grad prelepo ...ipak jedno nije grad ispunio gradjanima posao. Nama i mladima treba posao stalan, Eto nisu ni ispunili. Novi Sad najlepsi grad bajkovito

Vojvodina

Ma kakva prestonica kulture.. rast turista? Jeste da ima exit i sve to stoji al da nema toga pola ljudi (medju kojima sam i ja) ne bi nilad dosli u taj grad.. ne zato sto je ruzan nego sto nema nista posebno da ponudi..

SERIJE