• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ugalj skuplji i do 25 odsto

Izvor MONDO/Agencije

Građani će ove grejne sezone plaćati više za ugalj iz basena "Kolubara" i "Kostolac", a najjeftiniji lignit u Srbiji je za 800 dinara skuplji po toni, pišu današnje "Večernje novosti".

Kako saznaje list, u avgustu je "Kolubara" po nalogu Elektroprivrede Srbije (EPS) promenila nacin prodaje lignita i tako direktno poskupela do 10 odsto sušeni ugalj, 15 odsto sirovi i cak 25 odsto ogrev iz "Kostolca".

Vlasnik stovarišta ogreva iz Kragujevca "Slavatrans" Ivan Kostic je rekao da su poskupljenje u EPS-u "provukli" kroz uvodenje javne licitacije za kupovinu uglja umesto dotadašnjih tendera kroz koja su stovarišta kupovala ogrev od "Kolubare".


Vlasnici stovarišta se žale i na uvodenje uslova da se ucestvuje na nadmetanju koji obavezuje da se mesecno kupi 500 tona uglja, a za celu kolicinu EPS traži i bankarsku garanciju.

U "Slavatransa" kažu su zbog takvih uslova stovarišta morala da se udružuju kako bi kupovali tu kolicinu i dodaju da to nisu uradili morali bi da otkažu sve stalne porudžbine za škole i domacinstva.

U stovarištu "Beoiskra" su naveli da nisu ucestvovali na licitaciji jer mesecno ne mogu da prodaju 500 tona ogreva i da je zbog istih razloga dosta stovarišta odustalo od licitacije.



Tagovi

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kalimero

PRAVI SE MONOPOL,ali to nije nista novo,neka se obogacuju politicari,pustimo ih,vazno nam je da Svevišnji kaze da zivimo bolje i taj osecaj zadovoljstva i blagostanja ce da nas greje celu zimu.ILI da kupite ugalj preko stranackog sindikata,dobicete popust,baravno ako ste u pravoj stranci ;)

Tricaa

Botovi jel i za vas važi poskupljenje?Vas greju partijske knjižice.Milina kako ulazimo u zimu.

...

Jos jedan rezultat uspesnog vodjenja ove zemlje od strane Vrhovnog Vodje

special image