• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mikser festival 2017 ponovo u silosima na Dorćolu

Deveto izdanje najvećeg regionalnog festivala kreativnosti biće održano od 25. do 28. maja na mestu na kojem je sve i počelo - u silosima nekadašnjeg Žitomlina na donjem Dorćolu, pod autobiografskim sloganom "MIGRACIJE".

Predstojeći Mikser festival na donjem Dorćolu ponovo će ugostiti veliki broj vrhunskih imena iz oblasti arhitekture i dizajna, urbanog razvoja i planiranja, stručnjake novih tehonologija, angažovane umetnike i muzičare iz regiona i sveta.

Iako je bilo najavljeno da će festival biti organizovan u novoj Mikserovoj kući - Industriji metalnih konstrukcija (IMK), ova kulturna manifestacija će biti održana na drugom mestu - u silosima nekadašnjeg "Žitomlina" na donjem Dorćolu.

Razlog pomeranja?

Odjednom je stečajna procedura IMK ubrzana, pa se prodaja kompleksa očekuje tek za par meseci. To je predstavnicima Miksera značajno promenilo planove, ali lokacija za festival je brzo pronađena.

Mikser festival 2017 fokusiraće se na uspostavljanje novih odnosa između urbane sredine, društva, umetnosti, prirode i tehnologije, iz čega prostiču četiri glavne teme festivala - MIGRACIJE, OBRAZOVANJE U POKRETU, FABRIKE KULTURE, PRIRODA GRADA - koje ujedno reflektuju najaktuelnije izazove sa kojima se unutar srpskog društvenog i kulturnog obrasca suočava i sama organizacija Mikser.    

Četiri ključne programske teme obrađuju se kroz sve segmente festivala već poznate publici: Mikser Talks, Pitanja grada, Dizajn, Vizuelne umetnosti, Edu zona, Mikser Kids, Kino Mikser i Mikser Music.

Poseban novitet ovogodišnjeg festivala biće i četvorodnevni kreativni kamp koji će pod sloganom "Hakovanje budućnosti" okupiti mlade kreativce  iz Srbije, Balkana i Evrope oko interdisciplinarnog timskog rešavanja aktuelnih društvenih problema uz pomoć kreativnog načina razmišljanja i savremenih tehnologija.

Prethodno najavljena lokacija festivala i potencijalno nova lokacija preseljenja Mikser House-a na donji Dorćol - fabrika IMK Industrija metalnih konstrukcija Beograd - otkazana zbog stečajne procudere koja je iznenadno ubrzana, te se prodaja kompleksa očekuje već za par meseci, ne ostavljajući prostor organizaciji Mikser da predstavi scenario očuvanja ovog industrijskog kompleksa od neizbežne sudbine- izgradnja još jednog tržnog centra ili poslovnog  kompleksa.

"Ne ulazeći u razloge iznenadne brzine rešavanja statusa lokacije prvobitno dogovorene za održavanje Mikser Festivala 2017, odlučili smo da manifestaciju organizujemo na prvoj industrijskoj lokaciji koju smo otkrili Beograđanima 2009. godine", piše u saopštenju Miksera.

Od ranije je poznato da Mikser više neće biti na dosadašnjoj lokaciji u Karađorđevoj ulici.

"Mikser tim ne posustaje u pokušajima da u svom rodnom gradu pronađe novu kuću. Nadamo se da ćemo pouzdane informacije o novoj adresi Mikser House-a u Beogradu objaviti tokom predstojećeg festivala. Mikser House kao centar permanentnih kulturnih aktivnosti od kojih većina promoviše multikulturalnost Balkana, doprineo je rastu publike i prepoznavanju Mikserove kulturne platforme u čitavom regionu", dodaje se u saopštenju.

Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

nn

Koga briga?Propala organizacija koja ne moze ni svoje radnike da plati nego im duguje plate za prethodnih ko zna koliko meseci..

nn

@nn A gdin Lalic trosi te pare da se setka po svetu sa zenicom..

SERIJE