Da li je alkohol zabranjen kad ste na dijeti

Autor:

Evo da li će vam ta čaša vina uz večeru pokvariti plan da ovog leta izgledate najbolje u životu...

5
A- A A+

  Kad se ljudi bace na dijetu, jedan od prvih koraka obično je potpuno izbacivanje alkohola. I iako to, generalno nije loš koncept (život bez alkohola), trebalo bi da ipak imate u vidu da vas čaša vina s vremena na vreme neće omesti u nameri da se dovedete u red.

Ovo potvrđuju i rezultati istraživanja koje su sproveli kanadski naučnici, čiji je zaključak da umerena konzumacija alkohola ne utiče na gomilanje kilograma.

Umerenom konzumacijom smatra se, na primer, jedna čaša vina dnevno za žene, a dve za muškarce, a u pomenutoj studiji navodi se da "nije utvrđena veza između umerenog konzumiranja alkohola i gojaznosti".

Ali, ako pijete više od toga, nemojte se čuditi što kilogrami nikako da odu.

Rezultati ranijih istraživanja pokazali su da na gomilanje kilograma alkohol utiče ako se konzumira prekomerno i ako je učestalo. Dakle, ako želite da (po)stanete vitki i zgodni, ne biste smeli da popijete više od tri čaše ako ste žena, ili četiri ako ste muškarac, više od jednom nedeljno recimo.

U suprotnom, nemojte da se pitate "otkud sad to salce"...

A ako se ipak pitate, mi ćemo vam reći: konzumiranje alkohola vodi do pojačanog apetita, a sav taj višak kalorija ide pravac u stomačić.

Dijeta koja je sada hit

Šta je mono dijeta i da li "radi"

Super trik za mršavljenje

Sve vesti