Luka Ćinali, harizmatični italijanski barmen i pravi "doktor" za pravljenje koktela, otkrio je beogradskoj publici sastojke koje dodaje klasičnim koktelima poput Bloody Mary, Negroni, Tom Collins, zbog kojih oni dobijaju magičan ukus.
Šta je "doktor" za koktele radio u Beogradu?
Luka Ćinali, jedan od najboljih svetskih bartendera, posetio je Beograd i premijerno predstavio neke od svojih koktela.
Koristi više od 300 začina u pripremanju koktela, a svakodnevno traga za novim kombinacijama ukusa.
Tom Collins - klasični koktel od džina i limunovog soka, kojem dodaje samlevenu morsku travu i začinsko bilje.
Uvek koristi svoje alate, neke od njih čak sam pravi.
Negroni - takođe koktel koji u osnovi sadrži džin i vermut, ali kada mu se dodaju divlje pečurke, malo bibera i kora od pomorandže, dobija savršen balans ukusa.
Blood and Bone - malo izmenjeni Bloody Mary, servira vruć ili hladan, u posudi od testenine, sa ubačenom minijaturnom ćuftom i začinskim biljem. Savršeno piće za zimske noći.