• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BEOGRAĐANI predložite KAKAV BUDŽET grada HOĆETE

Izvor Tanjug

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić ponovio je danas da Beograđani, preko "Građanskog vodiča" na sajtu grada Beograda, mogu da se upoznaju na koji način je utrošen novac iz budžeta, i pozvao pozvao da učestvuju u pripreremi sledećeg.

Radojičić je kazao da je "Građanski vodič" proistekao iz odluke o završnom računu za prethodnu godinu i nastao kao plod inicijative gradske vlasti za veće uključivanje građanske javnosti u proces pripreme budžeta Grada Beograda, saopštio je Beoinfo.

"Namera je da svim građanima sažeto i jasno prikažemo koliko je ostvareno prihoda i primanja, kao i koliko je utrošeno rashoda i izdataka u prethodnoj godini kako po budžetskim korisnicima tako i po programima" rekao je Radojičić.

I ovo vas može zanimati

On se nada da će gradska vlast, iako nije moguće objasniti celokupan budžet u ovako kratkoj formi, uspeti u nameri da Odluku o budžetu učini razumljivom i da na jednostavan način približi svima u koje svrhe se koriste javna sredstva da bi se zadovoljile potrebe građana.

"Ova prezentacija ima za cilj transparentnost, te očekujemo da se poveća interesovanje i učešće naših sugrađana u postavljanju ciljeva, definisanju prioriteta i planiranju razvoja Grada Beograda. To bi ujedno doprinelo još boljem upravljanju javnim finansijama u Gradu Beogradu, kao i učešću građana u javnim raspravama", zaključio je gradonačelnik.

"Građanski vodič" je rezultat saradnje Beograda sa Stalnom konferencijom gradova i opština - SKGO kao partnerom a u skladu sa razvojnom pomoći Evropske Unije.

Povezane vesti

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

S D

Mi u Barajevu gradonačelniče ne želimo više ni halu ni parking ni malu ambulantu... Nama su porasli apetiti. Mi želimo da pobesnimo od para. Samo pare želimo najviše od svih opština u Beogradu da nam se da i dodeli. Želimo ogroman novac.

special image