• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Memorijalni park na Kosančićevom vencu se gradi 2021.

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Na prostoru Narodne biblioteke na Kosančićevom vencu, porušene u bombardovanju Beograda šestog aprila 1941. godine, biće izgrađen memorijalni park.

Prema rečima glavnog gradskog urbaniste Marka Stojčića, radovi bi trebalo da počnu sledeće godine.

On je za Tanjug naveo da je glavni projekat izradio Gradski zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, a idejno rešenje poznati arhitekata Boris Podreka.

Možda će vas zanimati

"Podreka je uradio interesantno idejno rešenje kroz koje je prikazao stradanje Beograda. Prema tom rešenju, budući memorijalni park će imati masivne granitne kocke koje simbolizuju knjige i deo koji predstavlja renesansu nakon bombardovanja", naveo je Stojčić.

Trenutno se, kaže, priprema projektna dokumentacija i prilagođava plan detaljne regulacije prema ovom projektu koji, dodao je, treba da omogući izgradnju memorijalnog parka, a da se na isključi mogućnost da se u budućnosti možda izgradi i neki drugi objekat kulture.

"Ove godine ćemo imati završenu i plansku i projektnu dokumentaciju, sledeće godine očekujemo početak izgradnje, a nadamo se i završetak obzirom da je u pitanju parterno rešenje, odnosno parterna izgradnja, a ne izgradnja većeg obejekta", rekao je Stojčić i zaključio da će Kosančićev venac konačno dobiti značajan kulturni sadržaj.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image