Spomenik Stefanu Nemanji na Savskom trgu u Beograduoštećen je u kasnim popodnevnim časovima. Jedan muškarac oštetio je spomenik oko 16 časova kada je sa njega otkinuo deo krsta koji ga krasi. 

Prema saznanjima, krst koji je otkinut sa spomenika je vraćen, javljaju beogradski mediji.

Načelnik komunalne milicije Ivan Divac naveo je u pisanoj izjavi za Tanjug da je najverovatnije reč o migrantu koji je otkinuo deo krsta sa spomenika i koji je sada u bekstvu.

Divac kaže da je počinilac prilikom bežanja odbacio deo krsta koji je predat službi obezbeđenja spomenika. Naveo je i da će komunalna milicija i u narednom periodu nastaviti sa pojačanim obilaskom spomenika Stefanu Nemanji u cilju održavanja komunalnog reda. Incident je prijavljen oko 16.40 i intenzivno se traga za počiniocem, rečeno je ranije večeras u MUP-u.

Podsetimo, prema rečima devojke koja je ranije danas svedočila ovom skrnavljenju spomenika, muškarac se prvo kretao oko spomenika, a onda je krenuo da čupa deo krsta

MONDO/Uroš Arsić MONDO/Uroš Arsić

"Videli smo da nešto pokušava da slomi. Bilo je ljudi okolo, on je otkinuo deo krsta. Odmah je neko viknuo: 'Šta radiš to?', a on je krenuo da govori na engleskom: "Žao mi je", kaže devojka i dodaje:

"Tada su dvojica momaka krenula ka njemu i on je počeo da beži".

ATA Images/Borislav Zdrinja/ZIPA Photo ATA

Za nepoznatnim muškarcem koji je oštetio spomenik je krenuo da trči i pripadnik Komunalne milicije koji se tu našao u tom trenutku.

(MONDO/Telegraf)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.