Mladić iz Splita Matej Periš (27) nestao je u noći između 30. i 31. dcemebra u Beogradu, a njegov prijatelj je juče ispričao da Matej nikada nije voleo da naglo ulazi u vodu i da ga je snimak na kome se vidi kako Matej usred noći ulazi u ledenu Savu začudio.

"Svi Matejevi drugovi koji su bili u Beogradu ispričali su da je sve bilo u apsolutnom redu, nikakave svađe ni sukoba nije bilo. U klubu su upoznali ekipu iz Zadra, koju su častili pićem, provod je bio odličan sve dok Matej nije nestao", počinje priču prijatelj.

Kako navodi, pokušava danima da rekonstruiše i dešifruje šta je moglo da se desi, a da se nikako ne ugrozi istraga, niti da se odmogne.

"Gledao sam snimke u medijima i šokiran sam, jer Matej nikada nije voleo da direktno ulazi u vodu. Usred leta, on bi ulazio postepeno i kvasio se, svi smo mu se uvek smejali zbog toga i pričali mu da je kao neka baba", ističe prijatelj.

Kako objašnjava, Matej nije sklon ni ekstremnim sportovima. On demantuje navode i kaže da Matej nije voleo kajtsurfing, paraglajding, sportove na vodi, koji su tipični za makarsko područje.

"Onaj snimak skoka s litice je nastao tokom leta, kada smo taj jedan jedini put otišli na plažu, četiri meseca je radio bez slobodnog dana na svom brodiću. Svima je teško, niko ne može da veruje šta se desilo", kaže prijatelj.

Matej Periš pliva u reci Savi Kurir

Kako ističe, drugovi, koji su kobne večeri bili sa Perišem, stiglli u Split krajnje iscrpljeni.

"Oni su sarađivali sa policijom, svi su bili korektni prema njima, odgovarali su na brojna pitanja. Momci ne žele da pričaju za medije, nije im ni do čega", zaključuje prijatelj.

Kurir/Ana Paunković Rečna policija, Matej Periš

Da podsetimo, Matej Periš je nestao u noći između četvrtka i petka prethodne nedelje, a poslednji put drugovi su ga videli u 2.30 časova, kada se Periš uputio u pravcu toaleta. Snimci kamera za video-nadzor su pokazali da je on istrčao iz kluba "Gotik" i da je nastavio da trči ulicama koje okružuju Beton halu. Na poslednjem snimku uzetom sa kamere na restoranu "Sava Nova" se vidi deo tela mladića koji navodno ulazi u vodu.

Policija već sedam dana intenzivno traga za Matejem, a angažovani su i ronioci Žandarmerije koji su danima pretraživali Savu. Prvo su zaronili u reku u neposrednoj blizini kluba "Gotik", a kasnije su poitragu proširili i nizvodno.

(MONDO/Kurir)