U Specijalnom sudu u Beogradu danas počinje glavni pretres u postupku protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji se pripadnici terete za ubistva, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje. Okrivljeni bi danas trebalo prvi put javno da iznesu svoju odbranu, pošto je pripremno ročište bilo zatvoreno za javnost.

Optuženi iz klana stigli u sud

Optuženi iz klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji borave u pritvoru u Centralnom zatvoru sprovedeni su u Specijalni sud pod jakim merama obezbeđenja. Belivuk i Miljković nisu u konvoju jer oni borave u pritvorskim jedinicama u zgradi Specijalnog suda. Belivuk, Miljković i pripadnici njihovog klana uhapšeni su u velikoj akciji koja je izvedena u saradnji MUP, BIA i Tužilaštva za organizovani kriminal 4. februara 2021. godine na teritoriji cele Srbije.

Pogledajte galeriju fotografija ispred Specijalnog suda:

Kurir/Nemanja Nikolić Sudjenje Specijalni Sud

Oni se optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal terete za sedam ubistava, a među žrtvama se nalaze Aleksandar Gligorijević, Goran Veličković, Milan Ljepoja, Zdravko Radojević, Lazar Vukićević, Nikola Mitić i Goran Mihajlović. Tela žrtava nikad nisu pronađena jer je klan, kako se sumnja, neka od njih mleo u mašini za mlevenje mesa i bacao u Dunav, a jedno spalio na lomači od automobilskih guma.

Sudjenje Specijalni Sud Zandarmerija policija  Kurir/Nemanja Nikolić

Podsetimo, tokom istrage, ali i kad je započelo pripremno ročište, trojica optuženih su sa Tužilaštvom sklopila sporazum, prema kojem su dobili status svedok okrivljeni. U zamenu za blaže zatvorske kazne, oni su u obavezi da pred sudom ispričaju sve što znaju o kriminalnoj grupi i zločinima koje su njeni pripadnici počinili.

Tako će Bojan Hrvatin svedočiti u zamenu za kaznu od 14 godina zatvora, Nikola Spasojević za 15, a Srđan Lalić za 18 godina robije.

(MONDO)