• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U poseti restorana Legat 1903

Izvor Promo

Smešten nedaleko od centra grada, na uglu gde se spajaju ulice Vojislava Ilića i Jasenička ulica, nalazi se restoran Legat 1903.

 U poseti restorana Legat 1903 Izvor: Promo

Kada bi smo ga opisali u jednoj rečenici, rekli bi da je to tačka koja spaja gastronomske specijalitete, jedinstvenu vinsku kartu, izuzetan ambijent i uslugu na najvišem nivou. Četiri snažna stuba koja nose ideju ovog restorana više od 4 godine.
Kako se restoran nalazi u neposrednoj blizini autoputa, sam dolazak je bio vrlo jednostavan, a činjenica da ne moramo tražiti parking nas je oduševila. Restoran poseduje 20 parking mesta u ulici Jasenička broj 7 gde se i nalazi glavni ulaz u restoran, kao i 30 garažnih parking mesta, gde iz garaže možete doći liftom direktno u restoran.
Kombinacija modernog, istovremeno prefinjenog dizajna, belih stoljnjaka, pribora, kristalnih čaša i dekantera, stvara jedinstveni karakter ovog restorana, koji zaista nikog ne ostavlja ravnodušnim.
Čašom penušavca započeli smo ovo jedinstveno vinsko-gastronomsko putovanje.
Jelovnik je koncipiran tako da može zadovoljiti i najzahtevnije goste. Glavni aduti su sveža jadranska riba i morski plodovi, kao i odležali stekovi. Ako preferirate nešto laganije, u jeloviku možete pronaći veliki izbor predjela, pasti, rižota, čak i onih vegetarijanskih na bazi pečuraka i povrća. Jelovnik se menja sezonski, na svaka tri do četiri meseca.
Dok smo listali jelovnik i razmišljali šta ćemo prvo probati, pridružio nam se i mladi, talentovani šef kuhinje Milorad Božić. Šef Mića je tu od prvog dana rada restorana. Tokom razgovora približio nam je njegovu ideju, koju svakodnevno prenosi gostima preko svojih tanjira. Doživeli smo ga kao nekog ko izuzetno voli to što radi I kao nekog ko promoviše moderan stil kuvanja, koristeći lokane, sezonske sastojke. Zatvorili smo jelovnik I prepustili mu svoje poverenje.
Kada je vinska karta u pitanju ona je stub kojim se ovaj restoran izuzetno ponosi. Kako I ne bi kada iza nje stoji neverovatni Predrag Gavrilović. Bez sumnje smo znali da će nam svaki tanjir pretvoriti u gastronomsko- vinski doživljaj. Sa kolekcijom od preko 240 različitih etiketa, od kojih čak 50 možete probati na čašu, vinska karta vam nudi retka vina, različitih lokaliteta, sorti grožđa kao I različitih stilova vina.


Svaki tanjir je imao svoju priču, kako je nastao I zašto je baš sada u ovom jelovniku. Predrag nam je približio vinarije, vinograde kao I sorte grožđa od kojih je nastalo vino koje pijemo. Zaista jedan kompletan vinsko-gastronomski doživljaj.
Nakon završenog ručka, dok su se još uvek prepletale emocije oko kombinacije ukusa koje nam je prezentovao šef kuhinjie Milorad Božić kao I svaka savršeno uparena čaša vina po preporuci somelijera Predraga Gavrilovića, na sto su stigli dezerti…
Reći ćemo samo da se u sklopu restorana nalazi pekara I poslastičarnica. Da se svi hlebovi mese sa prirodnim kvascem I da se svi kolači spremaju sa mnogo ljubavi.
Ono što je sigurno je da su svakom segmentu posvetili mnogo pažnje I da svaki od 4 stuba ovog restorana čvrsto stoji I povezuje se u jednu celinu, koja se zove Legat 1903

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image