• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POGLEDAJTE HIT HOROR SNIMAN U BEOGRADU: "Gospodar pakla" otvara Festival srpskog filma fantastike

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

"Gospodar pakla" snimljen u Beogradu otvara 16. Festival srpskog filma fantastike!

 Festival srpskog filma fantastike 2022 Izvor: YouTube/20th Century Studios

Američki horor film "Gospodar pakla" (Hellraiser) u režiji Dejvida Bruknera (David Bruckner), koji je gotovo u potpunosti snimljen u Beogradu, biće prikazan u četvrtak 10. novembra na otvaranju Festivala srpskog filma fantastike, saopštio je danas organizator manifestacije, udruženje Mladi kadrovi.

Projekcija će biti upriličena u Dvorani kulturnog centra Beograda od 20 sati, a publika će nakon toga moći da razgovara sa ekipom "Gospodara pakla".

Bruknerov film je rimejk istoimenog britanskog horor klasika iz 1987. godine, i ovo će mu biti jedino bioskopsko prikazivanje u Srbiji, pa je projekcija na Festivalu srpskog filma fantastika jedinstvena prilika ovdašnjoj publici da ga pogleda na velikom platnu, navodi se u sapštenju.

Pogledajte trejler filma!

"Hellraiser" trejler
Izvor: YouTube/20th Century Studios

"Gospodar pakla" je nastao po motivima novele "Pakleno srce" (Hellbound Heart) horor pisca Klajva Barkera (Clive Barker), koji je takođe režirao prvu filmsku adaptaciju a ona je postala jedan od najslavnijih filmova strave osamdesetih godina prošlog veka. Posledica velike popularnosti bilo je snimanje brojnih nastavaka, kao i rimejka objavljenog ove godine. Zaštitni znak serijala je Pinhed, humanoidno biće iz pakla iz čijeg belog lica izbijaju šiljci. On je jedan od najslavnijih ikona horor žanra uopšte, rame uz rame sa Majklom Majerson iz "Noći veštica", Džejsonom iz "Petka 13-tog" i Fredijem Krugerom iz "Strave u Ulici brestova".

Šesnaesto izdanje Festivala srpskog filma fantastike biće održano u Dvorani kulturnog centra Beograda od 10. do 12. novembra, a za nagradu Koskar nadmetaće se filmovi iz Srbije, zemalja bivše Jugoslavije i drugih zemalja.

U okviru festivala, 12. novembra, održaće se deveti po redu "Zombie Walk". Šetnja zombija ima za cilj da, osim promocije festivala, skrene pažnju na značajan segment filmske umetnosti koji se bavi maskom, šminkom i specijalnim efektima, kažu organizatori festivala.

Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta Grada Beograda, Gradske uprave grada Beograda, Sekretarijata za informisanje. Stavovi izneti u podržanom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.
Tagovi: Beograd, Grad Beograd, kultura, Beograd prestonica promene

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image