• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAKON PRIJEMNOG ISPITA NA ETF-U KREĆE UPIS: Jedan od najpopularnijih fakulteta objavio koliko ima upražnjenih mesta

Autor Sara Gajić

Elektrotehnički fakultet je objavio detaljan raspored prozivki i upisa brucoša.

 ETF prijemni 2023 Izvor: Youtube/printscreen/ korak21media

Mnogi mladi koji imaju sklonosti ka matematici i fizici i su rešili izaberu ETF fakultet za svoje dalje školovanje. Za upis u prvu godinu osnovnih akademskih studija mogu da konkurišu svi koji imaju završenu četvorogodišnju srednju školu. Svi obrazovni profili su prohodni za upis na Elektrotehnički fakultet. Uslove pod kojima se mogu upisati državljani Republike Srbije, pripadnici srpske manjine iz susednih zemalja i strani državljani propisuje Ministarstvo prosvete Republike Srbije.

Fakultet je na svom sajtu objavio koliko je upražnjenih mesta preostalo posle prve faze upisa.

Elektrotehnika i računarstvo
Budžet: 53 mesta
Samofinansiranje: 132 mesta


Softversko inženjerstvo
Samofinansiranje: 44 mesta

Na prozivci od 13:30 podeljeno je:

Elektrotehnika i računarstvo
Budžet: 45 mesta
Samofinansiranje: 0 mesta

Softversko inženjerstvo
Samofinansiranje: 13 mesta


Tok upisa za utorak, 04.07.2023. i prozivka za popunu preostalih mesta na Elektrotehničkom Fakultetu

Oni su zamolili kandidate koji su po trenutnom položaju crta stekli pravo upisa na studijski program koji žele da upišu (ER budžet, rangovi bolji ili jednaki 494, SI samofinansiranje, rangovi bolji ili jednaki 241), da dođu na upis u jutarnjim terminima u utorak, 04.07.2023. odnosno od 9:30 do 11:30.

Imajte u vidu da će se crte još malo "spuštati“ u ovom terminu, tako da će i kandidati koji su nekoliko mesta ispod ovih rangova verovatno moći da se upišu i pre prozivke. Prozivka za popunu preostalih mesta na Elektrotehničkom Fakultetu počeće u 13:30. Prozivka će se odvijati u više grupa, odnosno termina.

Prozivka se odnosi na kandidate koji se do trenutka početka prvog termina prozivke u utorak, 04. 07. 2023. u 13:30 nisu upisali na Elektrotehnički fakultet. Zaposleni na fakultetu skreću pažnju da će se smatrati da ste odustali od upisa na naš Fakultet ukoliko ne dođete na prozivku. Molimo vas da na prozivku dođete u skladu sa dodeljenim terminima, da bi se izbegle gužve i neprijatnosti. Ukoliko zakasnite na svoj termin, možete doći u nekom od narednih termina, ali u tom slučaju imate manju mogućnost izbora jer je moguće da će se popuniti mesta na studijskom profilu koji vas zanima. Na početku svakog termina, prozivaju se kandidati koji su kasnili na prethodne termine, i ukoliko takvih kandidata ima, prvo se oni izjašnjavaju.

Prozivka se organizuje u sali 65. U salu može da uđe samo kandidat ili jedna osoba umesto kandidata („jedna osoba po kandidatu“). Kada vas prozovemo, ukoliko ima još uvek praznih mesta na oba studijska programa, treba da se izjasnite za studijski program koji želite da upišete. Ukoliko su, u trenutku kada vas prozovemo, ostala mesta samo na jednom studijskom programu, možete da se izjasnite da želite da upišete taj studijski program ili da odustanete. Za oba studijska programa, formiraće se i „liste čekanja“ koje se „aktiviraju“ ukoliko se u nekoliko narednih dana neko ispiše sa Elektrotehničkog fakulteta.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

03:00
UPIS NA FAKULTETE
Izvor: Kurir TV
Izvor: Kurir TV

 (MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image