• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vesić: Rigorozne kazne za vlasnike ljubimaca!

Izvor mondo.rs

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je izgradnju prvog groblja za kućne ljubimce, za koje će na jesen biti raspisan tender, ali je i najavio i rigorozne kazne za one koji svoje ljubimce šetaju bez povoca i ne čiste za njima.

 Kućni ljubimci u Beogradu kazne - groblje za kućne ljubimce Izvor: MONDO/Lana Stošić
Izvor: MONDO/Lana Stošić

"Iz budžeta Grada Beograda za ovaj projekat (groblje za ljubimce) izdvojen je 101 milion dinara posredstvom Direkcije za gradevinsko zemljište, a nalazice se u Bloku 51, uz Ulicu surcinski put. Radovi ce trajati od rane jeseni pa do kraja godine, tako da pocetkom 2020. godine gradani mogu da ocekuju prvo groblje za kucne ljubimce", rekao je Vesic i dodao da je svestan problema koji vlasnici imaju ukoliko im ugine kucni ljubimac.

Gostujuci na TV Studio B, Vesic je ukazao i na problem fekalnog otpada kucnih ljubimaca po ulicama i najavio da ce kazne za vlasnike ubuduce biti daleko vece nego danas, saopštio je Beoinfo.

Sa ovom rasom mora oprezno

"U gradu se najveci broj vlasnika ljubimaca ponaša odgovorno i vodi racuna o svojim ljubimcima. Postoje, medutim, i neodgovorni vlasnici, zbog cega ce biti uvedeno obavezno cipovanje ljubimaca i uzimanje DNK, na osnovu cega ce se utvrdivati krivica i odredivati kazna", rekao je Vesic.

On je istakao da ce se rigorozno sankcionisati svi oni koji svoje ljubimce vode bez povoca i puštaju u gradske parkove, iako su za njih otvoreni posebni parkovi za ljubimce.

Trenutna kazna za ostavljanje pseceg izmeta na javnim površinama, prema važecem zakonu, iznosi 10.000 dinara.

- Clanom 23. Odluke o držanju domacih životinja i kucnih ljubimaca na teritoriji grada Beograda („Službeni list grada Beograda“, br. 37/11, 55/11, 34/14, 114/16 – dr. odluka i 19/17), propisano je da ukoliko pas ili macka, prilikom izvodenja, na bilo koji nacin isprlja javnu površinu, držalac životinje, odnosno lice koje izvodi psa ili macku, obavezan je da isprljanu površinu bez odlaganja ocisti, dok je clanom 36. iste odluke propisano da ce se novcanom kaznom u iznosu od 10.000,00 dinara, kazniti za prekršaj fizicko lice ako isprljanu površinu ne ocisti bez odlaganja.

MONDO TV: DA LI CISTITE ZA SVOJIM PSOM?

Komentari 105

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mina

Koja je kazna za uriniranje odraslih i dece kada roditelji i babe ohrabruju da im deca i unuci k*ke na sred travnjaka, pored zgrada, umesto da idu kući. Da li mogu već jednom da nam ulice budu bez blata zbog bahatih vozača koji uništavaju zelenila gde god tignu? Šta je sa žvrljokama-grafitima? Sve fasade uništene!!! Padne kiša i pseći izmet nestane, a ova rugla i štroka grada!?

Pas

Da,ok, a sta ce sa onima sto ubace psa u gepek i izbace ga negde , sa onima sto Truju pse, sakate....sa onima sto ih drze Vezane bez vode, hrane, sto ih biju i siluju.E moj gospodine umisljas EU u Srbiji a osnovni zakon o zastiti zivotinja nemas.Kad se prijavi slucaj izivljavanja nad psima zakona tada nema , niko nije nadlezàn. To u EU postoji Pa uvedi i to kad umisljas EU.Psi lutalice su od vlasnika koji ih izbaciju na ulici, gde je zakon za takve gde su kazne za njih, gde su kaz’e za ljude sto kake i pisaju po parkovima . Ma ........moj pas je kultura za sve .

Milica

Ja rekla gospodji u parku kod Vuka da skloni kuce da travnjaka jer su mi tu unuke nemogu ni da ponovim start mi je odgovorila.

special image