Beograd na Mondu

Posle devet meseci: Karađorđevom prošli prvi automobili! Ima još posla

Autor Jelena Stokić Izvor mondo.rs

Sredinom novembra prošle godine počela je velika rekonstrukcija Karađorđeve ulice u Beogradu. Od danas je ova ulica od Brankovog mosta do Kalemegdana otvorena za saobraćaj u oba smera.

Izvor: MONDO/M.Šegan

Rok za završetak svih radova je 425 dana od početka, odnosno negde početkom 2020. godine.

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović rekao je juče da će glavna saobraćajna infrastruktura u gradu biti spremna za početka nove sksolske godine, 2. septembar.

"S početkom škole, zimskim redom vožnje važno je da se saobraćajna infrastruktura stavi u funkciju i bude spremna za veći broj putnika i pojačan sabraćaj od 2. septembra", rekao je Mladenović.


Tokom rekonstrukcije urađena je potpuno nova infrastruktura, odnosno, kanalizacija, vodovod i sve ostalo što se radi ispod zemlje.

Pogledajte kako je rano jutros izgledala Karađorđeva ulica.

Od početka školske godine tramvaji 2 i 11 ponovo će da prolaze redovnom trasom, ali će i automobili u Karađorđevoj posle više meseci konačno moći da koriste sve saobraćaje trake.

Trake za tramvaje i javni prevoz biće u sredini, a sa strane će biti po jedna saobraćajna traka za svaki smer, sa obostranim trotoarima i biciklističkom stazom.

Juče je u Beogradu posle višemesečnih radova otvoren i Trg Republike.

trg
Izvor: Beograd živi