Beograd na Mondu

POLICIJA obećava: NIKO NEĆE BLOKIRATI GAZELU

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Ministarstvo unutrašnjih poslova upozorilo je danas da nikome neće dozvoliti da blokira autoput u Beogradu, kako to spominju u vezi štrajka taksista pojedini mediji.

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

U saopštenju dostavljenom medijima, a u vezi s najavljenim protestom taksista, MUP je istakao da prema Zakonu o javnom okupljanju ne izdaje dozvole za održavanje javnih okupljanja, već samo može doneti odluku o zabrani nekog skupa ukoliko su za to ispunjeni zakonski uslovi, tj. postoji pretnja opštoj bezbednosti.

MUP u saopštenju navodi da je Sindikat taksi vozača i autoprevoznika "Nezavisnost" prijavio Policijskoj upravi za grad Beograd za naredni ponedeljak "javno okupljanje u pokretu", ali da nije navedeno da će most Gazela u Beogradu biti blokiran.

Iz MUP-a poručuju da "svakako neće dozvoliti bilo kome da blokira auto-put".

Prethodno je jedan od predstavnika taksista Aleksandar Bijelić najavio da će njihovi članovi od ponedeljka radikalizovati proteste, koji će sledeće nedelje trajati od 14 do 17 sati, i biće prošireni na Gazelu i Slaviju, ali nisu pominjali blokadu mostova, kako je to navedeno u pojedinim tabloidima.

Taksisti su, dakle najavili da će njihova kolona ići autoputem, a time i preko mosta Gazele, ali stajanja na mostu, tj. blokade neće biti. Sad, ako taksisti budu mileli autoputem, koji se u tom delu formalno tretira kao beogradska ulica (otud i manja dozvoljena brzina) to će imati isti efekat kao i stajanje.