Beograd na Mondu

ZATVARAJU SE ULICE! U Beogradu u isto vreme dva protesta

Izvor mondo.rs Izvor Blic.rs

Poslednjeg dana radne nedelje, na udaljenosti od svega par stotina metara, dva protestna okupljanja u centru grada.

Izvor: Mondo/ Goran Sivački

Organizatori oba skupa su najavili da će biti organizovana i svojevrsna protestna šetnja zbog kojih će, sasvim je izvesno, doći do delimičnog ili potpunog zatvaranja pojedinih ulica, kao i promena u funkcionisanju linija javnog gradskog prevoza koje prolaze centralnim gradskim ulicama.

Na platou ispred Starog dvora u 18.00 biće organizovan protest povodom zagađenja vazduha u prestonici pod nazivom "Protest za čist vazduh" , u organizaciji Inicijative "Ne davimo Beograd". Okupljeni će u jednom trenutku krenuti u protestnu šetnju, najverovatnije do zgrade Vlade Srbije na uglu Nemanjine i Kneza Miloša, prenosi "Blic."

Istovremeno, na platou ispred Crkve Svetog Marka održava se skup podrške srpskom narodu i Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori.

Najavljen je i kulturno-umetnički program sa guslarima i sastavom "Kosovski božuri", da bi zatim okupljeni krenuli pored zgrade Predsedništva Ulicom kralja Milana, preko Terazija i Trga republike, ka Sabornoj crkvi gde će biti služen moleban.

Ovaj protest organizuju Studentski klub Pravnog fakulteta, studenti Univerziteta u Beogradu i druge studentske organizacije. Izvesno je da će kretanje kolone dovesti do zaustavljanja saobraćaja i gradskog prevoza u delu Bulevara kralja Aleksandra, Terazijama, Trgu republike.