Beograd na Mondu

Vesić: Nadam se da ćemo za dve nedelje SUZBITI ŠIRENJE KORONE u Beogradu

Autor Jelena Stokić

Nadamo se da će dve nedelje primene novih mera za suzbijanje širenja korona virusa u Beogradu, u kome je uvedena vanredna situacija, biti više nego dovoljne da se izađe iz trenutnog talasa, rekao je Goran Vesić, zamenik gradinačelnika Beograda.

On je izrazio i uverenje da ćemo moći dobro da se pripremimo za ono što nas čeka na jesen.

On navodi da je Grad Beograd oformio poseban magacin za vanredne situacije i da kupuje zaštitnu opremu.

Vesić je na TV Pink rekao da Grad Beograd kupuje po milion maski i rukavica, zaštitna odela, sredstva za dezinfekciju, zaštitne barijere i sve što je neohodno da se zaštite građani."

"I ubuduće ćemo imati svoj magacin za vanredne situacije, jer često se dešavaju različite nesreće. Nažalost, u ovoj zemlji su ti magacini koji su nekada postojali uništeni poslednjih decenija i mi smo kao zemlja dočekali ovu nesreću koja se dogodila početkom godine da maltene nismo imali zaliha. Naravno, nije imala nijedna druga zemlja, a to ne znači da ne treba da budemo spremni ukoliko se desi bilo kakva nova situacija", kaže Vesić.

Pozvao je građane Beograda da poštuju sve mere i da bez obzira što je leto ponovo da nosimo maske i da budemo odgovorni prema sebi i prema drugima.

Ako budemo takvi zajedno ćemo brzo izaći iz ove krize, vratićemo se normalnom životu što svi žarko želimo i zaštićemo i sebe i druge", poručio je Vesić i naveo da moramo da nastavimo i naučimo da živimo sa virusom, jer država i privreda moraju da se razvijaju i ne mogu da stanu.

Vlada Srbije je juče, na predlog Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Kovid 19, donela nove mere za Beograd koje će važiti do 18. jula, a koje, između ostalog, predviđaju da se u glavnom gradu ograničava rad svih ugostiteljskih objekata i noćnih klubova, bez izuzetka, u vremenu od 23 sata do šest sati ujutru.