Beograd na Mondu

GORI INTERNET: Hit obaveštenje na naplatnom mestu Bus Plusa izazvalo HAOS na društvenim mrežama, da li je ovo moguće?

Autor Veljko Petranović

Neverovatno obaveštenje nasmejalo je, ali i nateralo ljude da se zapitaju zbog čega je postavljeno na naplatnom mestu gde se kupuju ili dopunjavaju kartice za prevoz.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović/Facebook/Beograd bez maske

Da u 21. veku ovakvo obaveštenje treba da postoji, govori samo o navikama i kulturi ljudi. Koliko često pljujemo u prste? Niko ne osuđuje, niko ne zauzima višu moralnu instancu samo zato što postoje osobe koje to rade.

Pljuvati u prste u svoja četiri zida, gde nikoga ne ugrožavamo, je sasvim u redu. Međutim, trenutno se čitav svet nalazi u nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji koja preti da, između ostalog, ozbiljno ugrozi ekonomiju, tako da ova navika sada, u ovo vreme, prelazi iz "gadno" u "opasno".

Naravno da niko ne pljuje u prste, svakako to niko ne priznaje da radi, To je tako nekulturno. Ipak, mora da je NEKO pljuvao u prste, čim su na naplatnom mestu Bus Plusa u Beogradu okačili ovakvo obaveštenje.

Fotografija obaveštenja proširila se društvenim mrežama Instagram i Fejsbuk poput šumskog požara, i izazvala mahom pozitivne reakcije u vidu "lajkova", ali i negativne komentare onih koji osuđuju ovakvo ponašanje.

(MONDO)