Beograd na Mondu

IZVRŠITELJI HOĆE DA ISELE CELU ZGRADU NA VRAČARU, GDE ŽIVI 13 PORODICA: Okupili se stanari i građani, tu je i policija

Autor Ivana Lazić

Ispred zgrade na Vračaru okupili su se stanari, ali i građani, a tu su i pripadnici policije.

Izvor: Kurir/Tamara Trajković

Za 11 časova ispred zgrade na Vračaru, u Južnom Bulevaru 90, bilo je najavljeno sprovođenje izvršenja oduzimanja cele zgrade, u kojoj živi čak 13 porodica, ali je ono odloženo. Stanari tvrde da je najavljeno izvršenje oduzimanja cele zgrade protivno sudskoj odluci.

Ispred zgrade su se okupili stanari, ali i građani, a tu su i pripadnici policije. Izvršiteljka je u pratnji trojice policajaca došla na ovu adresu, ali se od iseljenja odustalo, za sada. Stanari i dalje strepe za svoju sudbinu, jer nije poznato šta će se dalje dešavati.

Jedan od investitora i stanara Slobodan Premović rekao je da se "pre medija obratio i predsedniku, premijerki i ministrima pravde i policije".

"Niko mi nije dao odgovor, na ovaj način se moram obratiti građanima, ovde se radi o savršenom zločinu", rekao je on ispred zgrade, prenosi N1. Tvrdi da problem datira od 2013. godine.

"Kada smo na slučajan način doznali, jedna od investitora je na kućnu adresu dobila uspostavljanje hipoteke. Falsifikovane su nam lične karte, punomoćja, podigli kredit od 1.250.000 evra. Stanari se useljavaju od 2016, 2017. godine. Imamo pravosnažnu presudu Privrednog suda da pomenuta firma nema imovinu u ovoj zgradi. Sud je tu presudu ignorisao. Proces je u toku, suđenje za utvrđivanje falsifikata i ništavost", rekao je on.

(Mondo)