OPREZ!

TEK POČELA SA RADOM, A VEĆ IMA MNOGO LAŽNIH APLIKACIJA ZA GSP! Jedan detalj je ključan za preuzimanje prave

Autor Aleksandar Blagić

Aplikacija "Beograd Plus" počela je da radi u sredu 12. jula, ali su se vrlo brzo pojavile i mnoge slične aplikacije koje su "lažne".

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/Beograd plus

U sredu 12. jula počela je sa radom aplikacija "Beograd Plus" koja će biti neizostavna na telefonima svih onih koji koriste javni prevoz, a već su se pojavile brojne aplikacije koje su sličnog ili istog imena. U pitanju su starije, nezvanične ili "lažne" aplikacije.

Beograd Plus
Izvor: Screenshot

U dva klika možete otkriti kad dolazi autobus koji čekate na stajalištu, možete da kupite kartu ili prijavite nepravilnost u radu javnog prevoza. Kako je “Beograd plus” nova aplikacija, ona se ne nalazi na samom vrhu pretrage, a iz Grada Beograda kažu, pravu aplikaciju prepoznaćete po grbu Beograda.

"Beograd plus sa grbom grada Beograda je jedina zvanična aplikacija. Sve ostale su kopije i samo usmeravaju na SMS. Ne znamo kakve su to aplikacije, ali to nisu aplikacije o kojima mi pričamo", rekli su iz Grada Beograda.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić je jutros na TV Prva otkrio nove detalje u vezi kontrole karata i aplikacije koja je u sredu počela sa radom. Naveo je i da se od jeseni dodaje nova opcija na aplikaciji "Beograd Plus".

Beograd Plus
Izvor: Screenshot

BONUS VIDEO:

(MONDO/Blic)