Beograd na Mondu

EKSPLOZIJE ODJEKUJU U BLOKU 70! STIGAO I HELIKOPTER: Strašan požar u Kineskom tržnom centru

Autor Ivana Vlajković

Čuju se eksplozije u Bloku 70.

Izvor: Kurir

Ponovo je jutros izbio požar u Kineskom tržnom centru u Bloku 70, koji je goreo i 2021. godine. Požar u Kineskom tržnom centru u Bloku 70 ponovo je izbio oko 7 časova.

Sa lica mesta je otkriveno kakva je trenutno situacija u Bloku 70. "Trenutno je ogromna količina dima, prosto se vidi čak i vatra ukoliko se malo udaljimo odavde. Pripadnici policije zamolili su nas da se malo udaljimo zbog mogućnosti od potencijalne eksplozije. Jer ne znaju još uvek koji je tačan uzrok požara, kao što ne znaju da li ima povređenih. Ono što smo saznali je da se na intervenciji trenutno nalazi 51 vatrogasni spasilac sa 15 vatrogasnih vozila.

Intervencija je u toku, ali po svemu sudeći možemo pretpostaviti da će zapravo još vatrogasaca doći. Radnici pokušavaju da spasu prosto sve što mogu, stvari stavljaju u kese, u torbe, bacaju ih ili iznose odatle kako bi spasili sve ono što je moguće spasiti. Sada se dim prostire čak i do Geneksa", rekla je reporterka Kurir televizije.

Kako se saznaje, eksplozije su počele. Stigao je i helikopter. 

Helikopter
Izvor: Youtube / Kurir

Uzrok požara za sada nije poznat. Prema nekim navodima sa društvenih mreža, požaru je prethodila eksplozija, ali za sada zvaničnih informacija nema. U požaru 2021. godine izgoreo je najveći deo tržnog centra u Bloku 70, a ispred samog centra postavljeni su privremeni kontejneri. Predviđeno je da 80 odsto zakupaca svoje radnje preseli preko puta Bloka 72, gde se gradi novi kineski tržni centar i ugovori za zakup su već potpisani.

BONUS VIDEO: 

(Kurir/MONDO/I.V.)